Košarka

Kengur najuspješniji košarkaški kolektiv u ZDK!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Kengur: najuspješniji košarkaški kolektiv u ZDK! – Završena je još jedna sezona u Ligi mladih ZDK.

Nakon odličnih rezultata i velikog uspjeha na državnom prvenstvu selekcije Kengura su i u playoffu Lige mladih ZDK postali apsolutni šampioni. U protekla dva dana 5 selekcija Kengura je igralo svoje utakmice final foura, gdje su u izuzetno jakoj konkurenciji izborili svih pet finala što je svakako rezultat kvalitetnog i predanog rada u proteklom periodu. Na kraju su košarkaši i košarkašice Kengura osvojili tri zlata i dva srebra. Tako su ubjedljivo i ove godine ponjeli epitet najuspješnijeg omladinskog košarkaškog kluba u ZDK.

Pored odličnih rezultata u Ligi mladih pioniri Kengura su u izuzetno jakoj konkurenciji postali prvaci države što je svakako jedan od najvećih uspjeha u omladinskom sportu u ZDK posljednjih nekoliko godina. Na finalnom državnom turniru u Sarajevu košarkaše i košarkašice Kengura je vodio trener Jasmin Efendić.

U finalnim susretima mladi košarkaši Kengura su savladali prošlogodišnje pobjednike ekipu Sparsa. Mlade košarkašice Kengura su također imale fenomalnu sezonu jer su se pored titule najboljih u ZDK sa državnog prvenstva vratile sa bronzanom medaljom kao treći najbolji tim u državni u kategoriji pionirki. Zajedno sa edukovanim trenerima i pedagozima Enveru Jahiću, Jasminu Efendiću, Harisu Musliću koji su potpuno posvećeni radu Kengur je ovu sezonu završio sa odličnim rezultatima u svim takmičarskim selekcijama. Konačan plasman selekcija Kengura nakon final foura je slijedeći : pioniri, juniori, pionirke i kadetkinje su završili na 1. mjestu, dok su predpioniri i kadeti završili na 2. mjestu. Sigurno je da će i ova sezona ostati upamćena kao jedna od najuspješnijih u historiji kluba.

Rukovodstvo i treneri u Kenguru nastavljaju sa radom u svim selekcijama i pripremama za slijedeću sezonu. U periodu od 25.6 – 2.7 Kengur organizuje svoj prepoznatljivi i tradicionalni košarkaški kamp u Baškom polju (Hrvatska) gdje će se na jednom mjestu okupiti preko 100 košarkaša i košarkašica iz cijele BiH. Nakon toga slijedi 18. po redu “Kengur kup 2016” koji će se ove godine održati po 18. put uz učešće preko 40 ekipa iz šest zemalja evrope u periodu 26 – 28. augusta 2016.

Sa sigurnošću se može konstatovati da je KK “Kengur” jedan svijetli primjer kako se treba raditi sa mladim naraštajima i kako se uz stručan i kvalitetan rad postižu odlični rezultati.

Jasmin Efendić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno