Košarka

KK Jumper: Ove subote od 19 sati u gradskoj Areni KK Jumper domaćin Leotaru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda na rasporedu su utakmice 16. kola Prvenstva BiH za košarkašice (Liga 12), sezona 2023/2024. Prema nominaciji iz KSBiH, sve utakmice, na rasporedu su ove subote, 17.2.2024.godine.

O ovome smo objavili na linku.

Zenički KK Jumper je ove subote, u 16.kolu, domaćin ekipi ŽKK „Leotar 03“ iz Trebinja.

Jumper je na omjeru od 10 pobjeda i 5 poraza, 4. mjesto, 25 bodova. Leotar je na omjeru 8/7, 6.mjesto, 23 boda.

Utakmica se igra ove subote, 17.2.2024. godine u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ od 19 sati, centralni teren.

Tim povodom danas je u press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ održana press konferencija KK Jumper, a prisutnim su se obratili Eldar Durmić, šef stručnog štaba (ŠSŠ) i Amna Kahrić, košarkašica.

Moderator je bio Nedžad Glibo, koji je u uvodu predstavio domaćine pressa, najavio subotnju utakmici u zeničkoj ljepotici, Areni „Husejin Smajlović“ od 19 sati.

Trener Eldar Durmić je, pored ostalog, kazao na pressu, osvrnuvši se i na postignute rezultatu u Kupu i na predstojeću utakmicu protiv Leotara:

-Postigli smo sjajne rezultate u Kupu i izborili plasman među četiri ekipe u BiH na završnicu bh. Kupa.

Imali smo jednu lakšu utakmicu protiv Igmana i dosta smo se odmorili nakon utakmica Kupa ZDK i Kupa FBiH, sistem „A“. Predstoji nam utakmica protiv Leotara i neće biti nimalo lako, bez obzira što smo ih dobili u prvom dijelu prvenstva u Trebinju sa 33 poena razlike. Gledali smo ih protiv Čelika i dosta su napredovali u posljednje vrijeme. Uz našu odličnu igru i angažovanje, nadam se pobjedi u subotu -, izjavio je Durmić.

Košarkašica  Amna Kahrić, zadovoljna je rezultatima svoje ekipe:

-Osvojili smo Kup ZDK i Kup FBiH (sistem „A“) i tako došli na Final for Kupa BiH među 4 ekipe u BiH,

a u prvenstvu smo jako blizu plasmanu u Ligu 6 za prvaka. Što se tiče subotnje utakmice, ne trebamo se opuštati bez obzira na visoku pobjedu  u Trebinju u prvom dijelu sezone. Gledali smo ih protiv Čelika i dobro su ih namučili i vidi se da su u formi napredovali. Ako budemo prave, ne bi trebalo biti problema oko pobjede. Pozivam navijače da nas podrže i da nam budu vjetar u leđa -, izjavila je Kahrić.

Ekipa Jumpera, tokom sedmice, marljivo je radila i biće spremna za sutrašnju utakmicu, prema najavama trenera Durmića. Ujedno iz stručnog štaba pozvali su navijače da dođu u što većem broju i budu šesti igrač.

Nominovana službena lica za utakmicu KK Jumper – ŽKK „Leotar 03“:

Glavni sudija Hasan Bajgorić, sudija 1 Dženan Hasić, sudija 2 Elvir Mujčić, delegat Zoran Marković.

Na oficijenoj stranici kluba pozivaju na subotnju utakmicu:

-Uživajte u sportskom spektaklu 16. kola ženske košarkaške lige! Pripremite se za večer ispunjenu sportskim uzbuđenjem i timskim duhom! Dođite i podržite svoj tim, osjetite adrenalin prave košarkaške atmosfere! Budite dio našeg slavlja košarke i trenutaka koji ostaju u srcu zauvijek!

Važna obavijest za sve navijače: Pozivamo vas da dođete i podržite naš tim jer eventualnom pobjedom skoro bi osigurali plasman u Ligu 6 za prvaka, što je bio naš cilj za ovu sezonu! Vaša podrška je ključna u ovom odlučujućem trenutku. Baš je super biti Jumper! -, stoji u objavi iz kluba.

Tekst i foto

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno