Košarka

KK Jumper domaćin u ček sedam susreta – velikih pet pobjeda u pet susreta!

foto: ilustracija
KK Jumper domaćin u ček sedam susreta – velikih pet pobjeda u pet susreta! Danas je KK Jumper Zenica bio domaćin u čak sedam utakmica u najljepšoj dvorani u BiH Areni  “Husejin Smajlović”. U čak pet utakmica nastupile su naše tri selekcije (pionirke, kadetkinje i juniorke). Igrane su utakmice u okviru Lige mladih ZDK i ženske omladinske lige. Pravi festival ženske košarke uz dosta prelijepih poteza je viđen na svim utakmicama.
 Naše selekcije su ostvarile 100% učinak i sav rad i trud koji je uložen u proteklom periodu se isplatio odličnim igrama i pobjedama. Posebno ističemo 101 poen naših juniorki koje su savladale bivšeg prvaka BiH i veoma dobru ekipu Jedinstva Dženex iz Tuzle.
Naše pionirke su izašle prve na parket  i zabilježile novu pobjedu nad ekipom OKK Zenica u okviru Lige mladih ZDK. Zaista nas raduje napredak naših mladih košarkašica koje su danas prezentirale odličnu timsku košarku i ubilježile ubjedljivu pobjedu.
Posebno smo ponosni na kadetkinje koje su danas igrale čak tri utakmice i zabilježile tri vrijedne i zaslužene pobjede u susretima gdje su sve košarkašice odigrale odlično i upisale se u listu strijelaca. Prvi susret su igrale sa ekipom Orlovika iz Žepča u okviru redovnog kola Lige mladih ZDK i od samog početka je prednost rasla do konačne ubjedljive pobjede.
Drugi susret je igran u okviru ženske omladinske lige sa našim prijateljima iz Fojnice ekipom KK Star gdje su u dosta zanimljivoj utakmici tokom cijelog susreta kontrolisale ritam utakmice i na kraju zasluženo slavile. Pohvale ekipi KK Star na super utakmici.
Za kraj dana naše kadetkinje su savladale ubjedljivo ekipu ŽKK Tešanj i tako zaokružile dan sa tri pobjede. Pohvale za sve kadetkinje koje nisu danas bile u punom sastavu ali su priliku za igru dobile i mlađe pionirke koje su to iskoristile na pravi način.
Za kraj su naše juniorke u spektakularnoj utakmici savladale ekipu Jedinstva Dženex iz Tuzle,ali ono što nas raduje je odlična igra i čak postignut 101 poen u susretu sa Tuzlankama koje su pomalo bile iznenađene našom igrom.
Agresivno, sa mnogo lijepih trenutaka naše juniorke su prezentirale zaista prelijepu košarku i zabilježile pobjedu sa kojom su ostale usamljene na vrhu tabele ženske omladinske lige sa maksimalnim učinkom i pobjedama u svim susretima.
Čestitke svim igračima i trenerima na odličnoj igri, posebno hvala svim roditeljima i publici na podršci u svim utakmicama.
REZULTATI :
Liga mladih ZDK
Pionirke 2006 i ml. : Jumper – Zenica 58:39
Kadetkinje : Jumper – Orlovik 73:40
ŽOL kadetkinje 2004/2005 :
Jumper – Star  77:65
Jumper – Tešanj 69:45
Star – Tešanj 76:47
ŽOL juniorke 2002/2003 :
Jumper – Jedinstvo 101:79
Travnik – Jedinstvo 16:71
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi