Ljudi

Kerim Demiri

Kerim Demiri
Kerim Demiri
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kerim Demiri – vanserijski talent za video i fotografiju – Naš mladi sugrađanin Kerim Demiri rođen je 1998. godine u Zenici. Trenutno pohađa četvrti razred Druge gimnazije u Zenici. Pored toga što se bavi snimanjem, fotografijom, bavi se još i omladinskim novinarstvom, volontiranjem, muzikom, montažom videa, trenutno je urednik i voditelj emisije na jednoj lokalnoj radio stanici…

Kerimova “prva ljubav” bila je, a i još uvijek je gluma. Na Dječjoj, omladinskoj i lutkarskoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta je desetak godina i iza sebe ima mnogobrojno odigranih predstava. Njegov filmski život počinje još u osnovnoj školi, kao učenik 8. razreda, kada je na takmičenjima osvajao prva mjesta.
Pored učešća na raznim festivalima (Sarajevo Film Festival, Omladinski Film Festival, Viva film Festival, Festival Filma djece i omladine…), na ovogodišnjem Festivalu filma djece i omladine Zenica 2016, je od 30 prijavljenih iz cijele Bosne i Hercegovine u kategoriji spot osvojio prva dva mjesta sa svoja dva filma. Bitno je i to da je na prošlogodišnjem istoimenom festivalu osvojio prvo mjesto u kategoriji dokumentarni film, te drugo mjesto u kategoriji spot.
“Ovo je jedini festival u našem Gradu tako da mi je drago što i ja na neki način učestvujem u tom projektu. Što se se tiče filmova, tj.spotova koje sam ove godine poslao, nisam uopšte mislio da će ući u top tri, a pogotovo osvojiti prva dva mjesta. Kada god pošaljem na neki festival filmova, uopšte se ne nadam da će biti odabrani da se takmiče, a još se pogotovo ne nadam da će osvojiti nešto. Kažu mi da sam previše skroman, ali ja ipak mislim da sam malo više samokritičan. Što se tiče nekog narednog perioda, u planu imam još filmova snimiti te prijaviti na festivale koji održavaju sljedeće godine” -kaže Kerim.
Iako nema svu potrebnu opremu za rad na snimanju, kako on to kaže, radi srcem i bez obzira na bilo kakvu situaciju ostvarit će svoj cilj, a to je snimiti film. Mišljenja je da današnja omladina ne dobija dovoljno prilika da se iskažu u onom što najbolje znaju, te zbog toga i odlaze iz naše lijepe Bosne i Hercegovine.
Teško je uspjeti u bilo kojem poslu, treba biti dosta uporan i ići ka cilju. Mladi danas nemaju dovoljno podrške, i onda se pitamo zašto odlaze u druge zemlje da ostvare  neki uspjeh. Svakako da ima jako puno onih koji samo sjede i ne razmišljaju o svojoj budućnosti, ali postoji veliki broj mladih koji su spremni suočiti se sa svakodnevnim problemima i rješavati ih. Mladi koji se trude i hoće da urade  za svoj grad ili državu treba podržati na bilo koji način”, kaže.
Kerimove fotografije objavljujemo u vijestima sa Cabaret Winter Festa, gdje angažovan kao oficijelni fotoreporter Festivala. 


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno