Ljudi

Harun Hodžić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Harun Hodžić- Pod zajedničkim nazivom “Mlade nade Zenice” donosimo vam intervjue sa mladim i perspektivnim osobama iz našeg grada, koji su zahvaljujući svom trudu i radu napravili zapažen rezultat, ne samo na lokalnom nivou.

Harun Hodžić je rođen 07. juna 2000. godine u Zenici. Učenik je drugog razreda Prve gimnazije u Zenici. Rukometom se bavi već devet godina a igra na poziciji golmana. Kruna njegove dosadašnje karijere je bio poziv na okupljanje U16 reprezentacije BiH. Trenutno je igrač ŠR Čelik Junior i nastupa za više kategorija ovog kluba, kao i za seniore ovog kluba.

Zašto si odlučio da se baviš rukometom i šta te podstaklo da se ozbiljno baviš ovim sportom?

Harun Hodžić: Kao dijete redovno sam pratio utakmice sarajevske Bosne u Ligi prvaka. Upravo utakmice ovog kluba u ovom prestižnom takmičenju su me podstakle da se počnem baviti rukometom. Enid Tahirović je za mene od malih nogu golman i osoba koja me inspiriše.

Da li si zadovoljan dosadašnjim tokom svoje karijere?

Harun Hodžić: Prezadovoljan sam dosadašnjim tokom karijere. Za svakog mladog igrača je važno da redovno trenira i da se razvija u očekivanom pravcu.

– Kakva su tvoja očekivanja u budućnosti? Da li planiraš da se profesionalno baviš ovim sportom?

Harun Hodžić:  Cilj mi je jednog dana da zaigram za nekog evropskog velikana. Također, cilj mi je kao i svakom mladom sportisti da brani boje svoje reprezentacije. Nadam se da ću jednog dana profesionalno se baviti ovim sportom, jer ga doista mnogo volim, ali također smatram da svaki sportista mora obratiti pažnju na svoje obrazovanje i ne treba ga zapustiti.

Kao član ŠK Čelik Junior učestvovao si na mnogobrojnim turnirima. Koji turniri su ti ostali u lijepom sjećanju?

Harun Hodžić: Svaki turnir na kojem sam učestvovao mi je ostao u lijepom sjećanju. Ipak, vrijedi izdvojiti turnir u Luksemburgu kao jedan prelijep doživljaj, ali i turnir u Srbiji, tačnije Crvenki.

Uzori u sportu i životu?

Harun Hodžić: Najdraži rukometaš i moj uzor u sportu je veliki Enid Tahirović. Zbog njega se i bavim ovim sportom i igram poziciju koju igram. Uzori u životu su mi moji roditelji koji predstavljaju veliku podršku meni u svim situacijama.

Poruka mladima koji žele da se bave rukometom u našem gradu.

Harun Hodžić: Svaka dijete treba da se bavi nekim sportom bez obzira koji to sport bio. Rukomet je divan sport i smatram da je ŠK Čelik Junior odlična zajednica za razvoj i napredak mladih rukometaša i da se svako može upoznati sa osnovama rukometa u našem klubu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno