Košarka

Kengur ugostio ekipe Gradine i Lionsa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaški klub Kengur je i ovog vikenda imao bogat sadržaj aktivnosti. U subotu 21.03.2015 Kenguri su u okviru 19. kola Lige mladih ugostili ekipu Gradine iz Tešnja.

Igrane su utakmice u četiri uzrasne kategorije: predpionira, pionira, kadeta i juniora. Kengur je imao polovičan učinak ostvarivši dvije pobjede i dva poraza. Sigurno najzanimljiviju utakmicu su odigrale juniorske selekcije ova dva kluba gdje su gosti iz Tešnja slavili minimalnu pobjedu rezultatom 72:73. Tokom cijelog toka susreta utakmica je bila na egalu, gdje je gostujuća ekipa čitavu utakmicu igrala zonsku odbranu i tako uspjela da dođe do pobjede iako je domaćin imao napad za pobjedu koji nije uspio da realizuje.

Utakmica kadeta i pionira upotpunosti je pripala domaćinu koji je slavio visoke i zaslužene pobjede.

Rezultati:
Juniori: KK Kengur – KK Gradina 72 : 73
Kadeti: KK Kengur – KK Gradina 66 : 49
Pioniri: KK Kengur – KK Gradina 68 : 33
Predpioniri: KK Kengur – KK Gradina 16 : 25

Ekipa Kengura je u nedjelju ponovo bila domaćin i igrala prijateljske utakmice sa ekipom košarkaškog kluba „Lions“ iz Tuzle. Igrano je pet utakmica u različitim uzrasnim kategorijama, gdje rezultat sam po sebi nije bio imperativ nego promocija košarke na jedan lijep način i takmičarsko druženje mladih košarkaša. Posebno treba istaći utakmice najmlađih članova (godišta 2007,2008,2009) kojima je ovo bilo prvo takmičarsko iskustvo.

Kengur je i ovim utakmicama nastavio uspješnu saradnju sa klubovima iz čitave BiH. Sa sigurnošću se može reći da je i ovo bila lijepa prezentacija košarke mladih košarka Kengura i gostiju iz Tuzle koji će sigurni nastaviti ovu uspješnu saradnju i u narednom periodu.

Jasmin Efendić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno