Košarka

Kengur na turniru u Francuskoj

Kengur na turniru u Francuskoj
Kengur na turniru u Francuskoj
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kengur na turniru u Francuskoj- Košarkaški Kengura i ove godine će uzeti učešće na velikom međunarodnom turniru TIAM u francuskom gradu Checy.

Ovo će biti 11. izdanje ovog turnira, a Kenguri će 8. put sudjelovati na ovoj velikoj košarkaškoj smotri mladih košarkaša na kojoj su dva puta bili pobjednici. Turnir je na rasporedu u periodu od 26-28. marta 2016 godine, a igra se za dječake rođene 2001/2002 godine. Pored domaćih ekipa iz Francuske, na turniru će učestvovati i ekipe iz Hrvatske, Belgije, Slovenije i Burkine Faso.

Mlade košarkaše Kengura na ovom turniru će voditi treneri Jasmin Efendić i Haris Muslić. Uz odigravanje utakmica na ovom turniru košarkaši Kengura će posjetiti gradove Munchen, Paris, Orleans i Checy i upoznati se sa njihovim kulturno- historijskim znamenitostima.

U sklopu posjete ovim gradovima posjetit će Olimpijski stadion u Munchenu, Allianz Arenu, Eiffelov toranj, Trijumfalnu kapiju, katedralu Notre-Dame kao i druge sportske i historijke spomenike. Slekecija Kengura na put kreće 23. a planirani povratak je 30. marta.

Svakako da će ovo biti jedno lijepo i vrijedno iskustvo za mlade košarkaše Kengura koji će sigurno predstaviti svoj grad Zenicu i svoju domovinu BiH na najbolji mogući način.

Jasmin Efendić

Kengur na turniru u Francuskoj
Ekipa Kengura
Treneri Haris Muslić i Jasmin Efendić
Treneri Haris Muslić i Jasmin Efendić


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno