Info

Kenan Vrbanjac novi predsjednik HO Merhamet

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kenan Vrbanjac novi predsjednik HO Merhamet – Skupština Humanitarne organizacije “Merhamet” MDD za novog predsjednika te organizacije izabrala je Kenana Vrbanjca, dosadašnjeg direktora Regionalnog odbora “Merhameta” Travnik.

Ta odluka Skupštine danas je potvrđena i rješenjem Ministarstva pravde Federacije BiH.

Vrbanjac je naglasio da mu je čast biti na čelu organizacije čija misija traje 106 godina s ciljem očuvanja dostojanstva najugroženijih građana BiH, bez obzira na njihovu vjersku i nacionalnu pripadnost.

– Naš prioritet je da, u skladu s našim mogućnostima i kroz razne projekte, pomognemo ljudima koji su se, često ne svojom krivicom, našli na margini društva. Svi “Merhametovi” kapaciteti su usmjereni u tom pravcu da pomognemo socijalno ugroženim građanima, povratnicima, migrantima i izbjeglicama koji su našli privremeno utočište u BiH, te drugim ugroženim kategorijama i pokušamo im život učiniti što podnošljivijim – kazao je Vrbanjac.

Dodao je da “Merhamet” neće odustati ni od humanitarnog djelovanja u kriznim područjima u svijetu, jer je, kako kaže, svojim dobročinstvom odavno prešao granice BiH, što potvrđuju humanitarne akcije u Siriji, Palestini, Turskoj, Somaliji, Pakistanu, Iranu, Sjedinjenim Američkim Državama, Nepalu, Japanu, Indoneziji i drugim zemljama, saopćeno je iz HO “Merhamet”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno