Politika

Kenan Uzunović: Nakon prestanka ovog mandata prestat ću se baviti politikom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kenan Uzunović, zastupnik u Predstavničkom domu FBiH, rekao je za Klix.ba da se nakon prestanka mandata najvjerovatnije više neće baviti politikom.

U razgovoru za naš portal Uzunović je razriješio dilemu u kojoj je stranci s obzirom na to da je napravljena zbrka oko njegovog “prelaska” iz Bosanskohercegovačke inicijative – Ksumović Fuad (BHI-KF) u Narodni evrpski savez (NES).

“Jučer sam u svojstvu zastupnika BHI-KF i potpredsjednika te stranke izglasao novu Vladu. Smatram da sam uradio ispravan potez. Ne smatram se nikakvim izdajnikom s obzirom na to da smo imenovali novu Vladu nakon osam godina. Prethodna je bila u tehničkom mandate i bez tri ministra i ja smatram da smo uradili ispravnu stvar”, kaže nam Uzunović.

Iako je nakon sjednice Parlamenta FBiH bio fizički napadnut ne želi pokretati krivične prijave protiv onih koji su ga napali.

“Žao mi je ljudi koji nasjedaju na huškanje koje je bilo usmjereno protiv nas. Policija je privela aktere, a ja nisam htio da podnosim krivičnu prijavu jer su to mahom ratni vojni invalidi koje ja cijenim i oni ne zaslužuju da se krivično gone”, objašnjava Uzunović.

Dodao je da smatra da je jučerašnjim potezom i glasanjem za Vladu FBiH sebi zatvorio vrata u NES-u, jer se na istoj pojavio kao zastupnik BHI-KF.

Pitali smo ga da li je nakon svih ovih događaja razgovarao s predsjednikom BHI-KF Fuadom Kasumovićem.

“Nisam razgovarao s gospodinom Kasumovićem. S njim nemam komunikaciju određeno vrijeme jer sam vodio razgovore s drugim strankama”, kaže Uzunović.

Na pitanje da li će ostati u BHI-KF Uzunović odgovara:

“Mislim da ću nakon ovog mandata završiti s politikom, jer mi se sve ogadilo.”

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno