Nogomet

Horić: Nisam razmišljao ko je naspram mene

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kenan Horić: Nisam razmišljao ko je naspram mene – Slovenske Domžale sinoć su u prvom susretu trećeg pretkola Lige prvaka slavile protiv West Hama rezultatom 2:1. Ekipu iz Slovenije predvodio je bivši kapiten zeničkog Čelika, a sada kapiten Domžala, Kenan Horić.

Bosanskohercegovački defanzivac ne krije oduševljenje nakon pobjede protiv velikana iz Engleske.

“Sigurno da je lijep osjećaja predvoditi ekipu, posebno u utakmicama poput ove s West Hamom. Oni dolaze iz Premiershipa i velika su ekipa, ali ja nisam puno razmišljao ko stoji naspram mene u tom susretu. Drago mi je što sam bio kapiten i da smo ostvarili veliku pobjedu. Fudbaleri West Hama su svjetske zvijezde, a sada se mi radujemo pobjedi nad njima, velika je to stvar”, ističe Kenan Horić na početku razgovora za Radiosarajevo.ba.

Horić će svoju ekipu izvesti na teren i u revanš susretu, a bosanskohercegovački defanzivac vjeruje kako njegova ekipa može do iznenađenja uz pravi pristup u Engleskoj.

“Mi smo i prije utakmice razgovarali o našim šansama u ovom susretu. Rekli smo sami sebi da moramo vjerovati u sebe. Znali smo da oni nisu u najboljoj situaciji jer su se tek vratili s priprema i jer su im nedostajali neki važni igrači, poput Payeta i Lanzinija. Razmišljamo o uzvratnoj utakmici i želimo napraviti iznenađenje. Nisu velike razlike između favorita i malih ekipa i to se dokazuje iz dana u dan. Sitnice odlučuju i uz srce na terenu sve je moguće”, kaže Horić.

Horić ističe kako se nije susreo s karizmatičnim trenerom West Hama, Slavenom Bilićem.

“Nisam imao priliku da razgovaram, on je bio kažnjen pa nije sjedio ni na klupi West Hama. Bio je u VIP loži, a Jurčević je vodio utakmicu. Ranije su oni trenirali u Ljubljani na Stožicama, tako da se nismo sreli”, ističe Horić.

Odličnim igrama skrenuo je pažnju na sebe, ali dobro vaga ponude i čeka onu pravu.

“Iskren da budem ponuda ima, ali sačekat ću da odlučim. Želim da vidim šta će biti najbolje za mene. Najbitnije je da me zdravlje služi. Nadam se da će biti neki dobar klub, neka dobra liga, ali još uvijek ima vremena da se o tome razmišlja. Misli su sada okrenute isključivo na revanš s West Hamom”, kaže Horić.

Nezaobilazna tema je aktuelna situacija u zeničkom Čeliku.

“Jako je teška situacija u Čeliku. Čujem sa saigračima, s ljudima u klubu, razgovaramo i kada će to sve da bude bolje zaista ne znam. Neke stvari se moraju promijeniti, ali u najbržem roku. Bez novog statuta ne može se naprijed. Čak i ako se izbori Evropa na terenu neće se moći igrati zbog licence. Statut se mora usvojiti i mora se početi raditi na vraćanju Čelika gdje mu je i mjesto, a to je sami vrh bh. fudbala”, jasan je Horić.

radiosarajevo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno