Nesreće

KBZ: Umrla majka i jedan blizanac, drugi preživio

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tokom protekle noći na porođajnom odjelu Kantonalne bolnice Zenica preminula je 25-godišnja H.A. iz Žepča i jedna njena beba, dok je druga beba preživjela i prebačena je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.   Smrt bebe i majke dogodila se tokom poroda na Porođajnom odjelu Službe za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju.
Vršilac dužnosti direktora Kantonalne bolnice Zenica Rasim Skomorac kazao je da su kod preminule komplikacije nastupile nakon što je rodila jedno dijete. I pored pokušaja reanimacije, ljekari nisu uspjeli spasiti život porodilje i drugog djeteta.  Potvrđeno je i da je trudnoća preminule žene vođena u Italiji. Zatražena je obdukcija tijela kako bi se utvrdili uzroci smrti, a u ovaj slučaj uključilo se i Tužiteljstvo ZDK-a. Kako je kazala glasnogovornoca Tužiteljstva ZDK-a Mirna Poljac, zbog smrtnog slučaja koji se dogodio u KBZ-u suprug preminule osobe saslušan je u svojstvu svjedoka



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno