Zenica

KBV “Isak-Ze”: upitan nastup naših takmičara na SP zbog nedostatka sredstava

KBV “Isak-Ze”: upitan nastup naših takmičara na SP zbog nedostatka sredstava – Klub borilačkih vještina „Isak-Ze“ jedan je od rijetkih sportskih kolektiva koji besprekidno u Zenici radi skoro 30.godina.

Osnovani smo 1990.godine i od tada na dostojanstven način predstavljamo Zenicu, ali i BiH na mnogim međunarodnim takmičenjima.
Uspjeha je bilo mnogo, kroz klub je prodefilovalo stotine mladih ljudi, a danas, na pragu punjenja tri decenije postojanja, došli smo u situaciju da razmišljamo o gašenju kluba.

Razlog je izuzetno teška materijalna situacija u klubu koja nas je dovela do toga da ne možemo poslati naše takmičare ni na domaća, a kamo li međunarodna takmičenja čime treninzi naših članova prestaju imati smisla.

Već mjesecima pokušavamo doći do termina za sastanak sa nadležnim iz Gradske uprave da im ukažemo na naše probleme, ali bezuspješno. Napominjemo da smo, prema njihovim kriterijima, dobili određena sredstva u ovoj godini koja nisu dostatna ni za tekuće obaveze ( komunalije, knjigovodstvo, kotizacija ), a kamo li za ozbiljnije trenažne procese i pripreme naših boraca za velika takmičenja.

Kakav je odnos Gradske uprave prema našem klubu govori i činjenica da smo u maju mjesecu bili domaćini Državnog prvenstva za koje nismo dobili ni 1KM podrške i na kojem, iako smo ih na vrijeme pozvali, nije se udostojio da prisustvuje niko iz Gradske uprave i pozdravi učesnike prvenstva iz 52 kluba iz cijele BiH.

Uprkos tome, zahvaljujući prije svega ličnim kontaktima sa pojedinim privrednim subjektima iz Zenice, uspjeli smo, pored organizacije Državnog prvenstva, da pošaljemo naše takmičare na neka od takmičenja u tekućoj godini. Ističemo učešće ma Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori gdje smo dostojanstveno-osvajajući medalje predstavili naš grad i državu.

Ono što slijedi i što je jedan od ključnih razloga obraćanja javnosti ovim saopćenjem jeste pretstojeće Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj na kojem po svojim plasmanima mogu učestvovati naša dva takmičara, ali zbog svega navedenog najvjerovatnije nećemo moći učestvovati na najvećem takmičenju u ovoj godini. Sve ovo što se dešava djeluje destimulirajuće za naše članove koji razmišljaju da se prestanu baviti ovim sportom.

Mi u klubu ćemo se nastaviti boriti da pokušamo iznaći načina da održimo klub koji je davno pokazao da je na dobrom putu, klub koji je prepoznatljiv i van granica BiH, klub čiji član ( Ahmed Krnjić ) je u programu antidoping kontrole kao jedan od perspektivnih sportista, klub kroz koji je prošlo na stotine takmičara i na kraju klub kojipostoji skoro 30.godina.

Ovu borbu za naš klub shvatamo kao svaku borbu u ringu u koju ulazimo s optimizmom i nadom da ćemo pobijediti, pobijedili smo u ringu stotinama puta, da li ćemo pobijediti surovu stvarnost i politiku ostaje da se vidi.

KLUB BORILAČKIH VJEŠTINA „ISAK-ZE“ ZENICA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem