Zenica

Ishod sastanka u Vladi FBiH: Nova firma umjesto Željezare Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ishod sastanka u Vladi FBiH: Nova firma umjesto Željezare Zenica – U Vladi Federacije BiH danas je održan novi sastanak premijera Fadila Novalića i resornog ministra, Nermina Džindića sa predstavnicima Uprave i Sindikata Željezare Zenica. Sastanku su prisustvovali i predstavnici sindikata svih nivoa organizovanja.

Nakon detaljne analize stanja, usaglašen je za sada najizvjesniji prijedlog, da se iz postojeće Željezare formira nova firma sa 3 radne jedinice, Ishrana, Građevinska operativa i Usluge, izjavio je za RTV Zenica Esad Skomorac, predsjednik Sindikata Željezare.

Prema drugom zaključku, pod hitno se treba pristupiti rješavanju tehnološkog viška, na način da se osiguraju sredstva za uvezivanje radnog staža.
Konačno, Uprava Željezare je zadužena da do narednog sastanka, u utorak,pripremi svi potrebnu dokumentaciju, kako bi se moglo otpočeti sa realizacijom planiranih mjera za saniranje stanja u Željezari, istakao je Skomorac.

RTVZEStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno