Zenica

KB Zenica: Pet doktorica pozitivno, zaustavljen hladni operativni program

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pandemija izazvana novim sojem koronavirusom sve veći problem predstavlja kod zdravstvenih radnika, a koji su ključ u odbrani od ovog svjetskog izazova.

Kako saznajemo, takva situacija je trenutno i u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje zarazu koronavirusom, uprkos poštivanju ali i poduzimanju svih mjera menadžmenta bolnice u odbrani od korone, bilježe i doktori.

Tom prilikom kontaktirali smo Rasima Skomorca, direktora Kantonalne bolnice Zenica, u Odjelu za anesteziologije, reanimatologije i intezivnog liječenja, koji je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio informaciju da je na COVID-19 pozitivno pet doktorica.

“Zbog oboljevanja doktorica s Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intezivno liječenje zaustavljen je hladni operativni program, iako se i dalje odvijaju sve hitne i onkološke operacije, kao i rad u intenzivnim njegama”, rekao je za naš portal Skomorac.

Govoreći koliko je to otežalo funkcioniranje ove zdravstvene ustanove, Skomorac ističe da je nedostatak svakog čovjeka, a posebno ljekara anesteziolga, otežava organizaciju rada.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno