Info

Kavazović: U ramazanu je naša snaga

Husein ef. Kavazović
Husein ef. Kavazović
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kavazović: U ramazanu je naša snaga – Post i milostinja koju daju vjernici sredstva su kojima iskupljujemo naše pogreške, osnažujemo ličnosti, savladavamo nevolje, prekidamo samoću i jačamo vrlinu, poručio je danas u ramazanskoj poruci reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.
        “Braćo i sestre u vjeri, mi muslimani svjedočimo Allahovu jednoću, čvrsto vjerujemo da on sve vidi, sve čuje i sve zna. On je iznad svake potrebe, neovisan je od stvorenja i njihovih potreba. Njega ništa ne obuhvata, a On obuhvata sve”, rekao je Kavazović.
        “Mjesec Ramazan nastupa danas poslije akšam namaza, a to je mjesec u kojem se s potpunom skrušenošću predajemo Allahu, skrušenom bogobojaznošću i dubokom ljubavlju. Postićemo s vjerom da ćemo iz Ramazana izaći osvježeni i okrijepljeni, ojačani novom nadom da je dobro u nama osnažilo i da je mir među nama blizu”, poručio je reisu-l-ulema
        “Ojačajmo i omekšajmo naša srca u ovom mjesecu, otvorimo ih da u njih uđe svjetlo vjere, ta iskra koja će nas učiniti boljim, snažnijim, pleminitijim, darežljivijim i pravednijim. Neka u ovom mjesecu očvrsnu naše porodice, neka se ljubav u njima širi, a plemenitost i samilost postanu način komunikacije među članovima. Ohrabrimo se u borbi za dobrobit našeg društva, Naš je poziv da svako od nas učini ono što najbolje umije da ono bude društvo dobrih i zadovoljnih ljudi, sretnih i sigurnih u svojoj domovini i svojim domovima. Neka nas najbolji i najhrabriji u tome predvode”, rekao je ef. Kavazović i pozvao vjernike da provedu Ramazan u ibadetu, u dubokoj i iskrenoj pobožnosti te da djela vjernika budu putokaz i drugima da se dobro na ovom svijetu poveća i da učinimo više da postanemo bolji i budemo radost ljudima i bliži braći i sestrama.
        “Od Boga tražim puno ramazanskog dobra i bereketa muslimanima i svim ljudima u BiH, Sandžaku, Hrvatskoj, Srbiji i iseljeništvu. Neka nam svima Ramazan donese mir i dobro”, poručio je  u ramazanskoj poruci reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.
        Prvi teravih – namaz klanjaće se večeras dok je prvi dan posta sutra, a prvi dan Bajrama 5. jula.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno