Politika

Kasumović posjetio MZ Jalija i Sejmen

Fuad Kasumović posjetio MZ Jalija i Sejmen
Fuad Kasumović posjetio MZ Jalija i Sejmen
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fuad Kasumović posjetio MZ Jalija i Sejmen- Fuad Kasumović nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice u srijedu naveče posjetio je gradske mjesne zajednice Jalija i Sejmen. U prijateljskom razgovoru sa sugrađanima, budući gradonačelnik Zenice prezentirao je dijelove svoga programa za kojeg su prisutni Zeničani konstatovali da je najkvalitetniji i najreprezentativniji, bez obzira što nisu imali, niti će imati priliku saslušati program kandidata za gradonačelnika i stranke koja je na vlasti još mjesec dana, obzirom da se isti ne planiraju obraćati gradskom stanovništvu!!!

Otvaranje novih radnih mjesta, zapošljavanje mladih preko legalnih službi za zapošljavanje umjesto stranačkih podobnih i porodičnih veza, što je slučaj posljednjih 20 godina, program spasa NK Čelik i drugih sportskih kolektiva, kao i ustanova kulture…bile su teme kojima je Kasumović pridobio naklonost dijele sugrađana. Reforma gradske uprave i javnih preduzeća, ukidanje paušala i nelegalnih taksi koje građanima naplaćuju zenička javna preduzeća… samo su neke od tema koje je Fuad Kasumović prezentirao svojim sugrađanima za što je u više navrata nagrađivan aplauzima. Prisutne građane posebno je interesovalo kako će budući gradonačelnik riješiti problem grijanja stambenih i poslovnih objekata i problem pasa lutalica.

“Grijat ćemo se iz novih kotlova ArcelorMittal Zenica koji će po potrebi koristiti i plin kada je vani vrijeme prijetnja enormnog zagađenja.

To je jedina realna opcija obzirom da su nas lagali sa famoznom KTG firmom i nisu željeli prihvatiti prijedlog da se grijemo parom iz Kaknja što je bilo nabolje rješenja li je dolazilo od SDP-a i ovim mračnim silama koje upravljaju Zenicom ono nije bilo samo zbog toga prihvatljivo.

Osim toga, ArcelorMittal Zenica je najeća strana investicija u Zenici i BiH i imam obećanje da će oni biti još društveno odgovorniji i da će nastaviti sa modernizacijom svojih postrojenja što će rezultirati boljom ekološkom situacijom. To je firma koja upošljava desetak hiljada naših prijatelja i bez obzira što bih i ja volio da u njoj pravimo mikro čipove i elektroniku, moramo biti svjesni njenog značaja i potrebe.

Pse lutalice ću sa zeničkih ulica ukloniti u roku od tri mjeseca, poštujući pri tome sve najbolje europske propise. Nadam se da će mi u tome pomoći i dvije nevladine organizacije koje se bave ovim problemom. Životinje moraju u mjeso napravljeno za to. Je li tamo 8 ili manje metara nije važno.

Meni je prioritet zbrinuti ljude, a i među njima ima onih koji žive na ulici ili u manjim objektima”, kazao je između ostalog Fuad Kasumović, nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice.

On je zeključio kako se bira jedan gradonačelnik i da građani moraju dobro paziti koga će izabrati da vodi grad koji je posljednji po broju uposlenih. “Ne dozvolite da vas više varaju i da vam Sarajevo bira gradonačelnika. Ne može centrala stranke iz Sarajeva bolje od vas koji živite ovdje znati koje najbolji izbor za vas i Zenicu.

Ne dozvolite da vam nameću rješenja zbog vlastitih interesa jer su svoju rodbinu pozapošljavali u javna preduzeća gdje imaju ogromne plate koje im vi dajete. I molim vas, izađite na izbore, glasajte po svojoj savjesti jer i to je znak da želite uzeti sudbinu u svoje ruke. Vaš neizlazak znači da će ovi koji su vas doveli na granicu opstanka, imati priliku da manipulišu sa glasačkim listićima i da dalje ugodno žive sa svojim, a na uštrb vaših porodica”, poručio je Kasumović.

Danas, 08. septembra nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice Fuad Kasumović održat će javne tribine u mjestima Koprivna u 17 i Gladovići u 18,30 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno