Politika

Kasumović obišao radove na izgradnji Olimpijskog bazena u Zenici: Optužio SDP i dva zastupnika iz Zenice za opstrukcije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović obišao je jučer radove na izgradnji Olimpijskog bazena u Zenici, a ovom prilikom otklonio je sve sumnje i poručio kako će građani dobiti bazene onakve kakvi su i predviđeni – evropski.

Naime, pitanje nastavka izgradnje bazena uslijedilo je nakon što je Zenica, rebalansom Budžeta Federacije BiH, ostala bez sredstava koja su prvobitim Budžetom bila namjenjena za izgradnju bazena u Crkvicama. Iako najavljivan kao generacijski projekat, čija je ukupna vrijednost 20 miliona KM, za izgradnju zeničkih bazena prvobitno je Vlada FBiH bila odobrila sredstva u iznosu od četiri miliona KM, a na kraju je rebalansom Budžeta taj iznos umanjen za 3,5 miliona maraka.

Prema riječima gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, to je veoma sramotna odluka za građane Zenice.

“Ne pravim bazen sebi nego djeci zeničkoj i Zeničanima, jedan moderan olimpijski bazen. Da li je SDP to uradio iz hira – ne znam, ali se nadam da će građani to znati prepoznati. Sram da bude sve zastupnike u Parlametnu FBiH iz Zenice. Dva mlada momka su bila ključna koja su to u Parlamentu FBiH mogla zaustaviti, jedan je iz moje stranke koji se prodao, a drugom ime ne bih pominjao”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Posebno nejasnom smatra činjenicu da je Budžet FBiH povećan za 211,7 miliona KM, a da se Zenici uzima i ono malo što je bilo odobreno.

“Zeničani nisu za sadaku, tako da ću ja vratiti i tih 500.000 KM ako ih uplate. To, naravno, neće ugroziti izgradnju bazena, moji građani će dobiti bazene kakvi su i predviđeni odnosno najmodernije. Građani, budite sigurni da će bazeni biti na vrijeme završeni, pronaći ću načina da dođem do sredstava i da sve na vrijeme završimo”, rekao je gradonačelnik.

Podsjetimo, radovi na izgradnji bazena započeli su 24. augusta, a prva faza bi trebala biti završena za 12 mjeseci i vrijednost tih radova je devet miliona KM bez PDV-a. Kompletna investicija izgradnje Olimpijskog bazena u Zenici je 20 miliona KM bez PDV-a, a Grad Zenica je glavni finansijer, bez prvobitno planiranih osam miliona KM koje je bila odobrila odnosno obećala Vlada FBiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno