Politika

Kasumović: Neke voćke “prerode”, nažalost mnoge padnu nedozrele…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je danas na svom Facebook profilu zastupnik u Skupštini ZDK i član  BHI-KF Alen Kapković objavio da će budućnosti djelovati kao nezavisni zastupnik, digla se velika prašina oko situacije u stranci, ali i vladajućoj većini na nivou kantona.

Tom prilikom, predsjednica kluba zastupnika BHI-KF u Skupštini ZDK Amela Granić je kazala, da je proteklih mjeseci  u klubu te stranke vladalo određeno nezadovoljstvo te da kao predsjednica kluba nije imala informacije da će bilo ko napustiti klub i da će se desiti određene promjene.

„Kako će to dalje utjecati, šta će se dešavati sa ove distance i moje perspektive meni je teško to prognozirati. Nakon što se vratim sa godišnjeg odmora morat ću da skupim ostatak kluba da sjednemo i porazgovaramo, vrlo je teško da Vam ja dajem izjavu u ime ostalih članova kluba, jer ne znam o čemu ko razmišlja. Kažem, jeste bilo nesuglasica, jeste bilo nezadovoljstva i mislim da su svi u Skupštini upoznati sa tim da se dešavalo nešto unutar kluba ali nikakvih razgovora u smislu raspada kluba nije bilo. Kolegu Alena Kapkovića cijenim kao kolegu koji je bio vrlo korektan i veoma vrijedan i ne mogu ni tu ništa reći i prokomentarisati njegov potez.“ – kazala je dr. Amela Granić predsjednica kluba zastupnika BHI-KF u Skupštini ZDK.

Na svom zvaničnom profilu oglasio se i gradonačelnik Kasumović predsjednik BHI-KF sa kratkom porukom za koju se ne zna kome je tačno upućena, ali s obzirom na današnje aktivnosti i događaje može se pretpostaviti da je upućena upravo Kapkoviću.

“Neke voćke “prerode”, nažalost mnoge padnu nedozrele…” objavio je gradonačelnik Kasumović nakon što je Kapković informisao javnost da će raditi kao nezavisni zastupnik u Skupštini ZDK.

Da li će ova odluka imati neki efekat na većinu u Skupštini ZDK, da li će imati efekat i na samu stranku BHI-KF ostaje da se vidi, a s obzirom da je Kapković predstavljao jednog od najodanijih i najbitnijih kadrova u stranci koju vodi Fuad Kasumović, ovakav rasplet je iznenadio mnoge.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno