Politika

Kasumović nedostavljanjem budžeta Gradskom vijeću nastavlja blokirati Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kasumović nedostavljanjem budžeta Gradskom vijeću nastavlja blokirati Zenicu – Fuad Kasumović skinuo je masku i do kraja otkrio svoje zlobne namjere. Tobožnja borba za prava građana vrhunac je licemjerstva ovog manipulatora i kvazi-stručnjaka opće prakse.

O kakvom se manipulatoru radi najbolje pokazuje slučaj “Zenicatransa” čiji su ga radnici ranije predlagali za Nagradu grada Zenice, a “veliki zaštitnik” im je na kraju zabio nož u leđa. Umjesto da pomogne preduzeću da opstane, jer se tako roditelji moraju ponašati prema djeci, a “Zenicatrans” je dijete ovog grada, Kasumović ih svjesno gura u stečaj a radnike izbacuje na ulicu.

Ništa bolje nisu prošli ni stanovnici Babina kojima je obećavao kule i gradove, a dao samo mrvice. Ne samo da nije izgradio put širine šest metara, što je najavljivao u izbornoj kampanji i na početku mandata, nego čini sve da blokira investiciju Vlade Zeničko-dobojskog kantona na toj dionici. Uoči izbora 2018. uspio je da blokira početak radova, a sada, kada se očekuje izlazak mašina na gradilište, kaže da su to ionako kantonalni projekti.

U želji da do kraja uništi “Zenicatrans” i ne dozvoli rekonstrukciju puta za Babino, Kasumović odbija da Gradskom vijeću Zenice dostavi Prijedlog budžeta za 2020. godinu, jer zna da su amandmani parlamentarne većine spas za gradskog javnog prijevoznika i ispunjenje sna stanovnika Babina, kojima je protekle tri godine manipulisao. Kasumović na taj način grubo krši Zakon o principima lokalne samouprave, zbog čega bi mogao i krivično odgovarati, ne skrivajući namjeru da uništi simbole Zenice i blokira ovaj grad.

Kasumović u grčevitoj borbi da sačuva gradonačelničku fotelju više ne preza ni od čega, od harange protiv neistomišljenika na društvenim mrežama, do napada na najveće sinove Bosne i Hercegovine i njihovu djecu. U intervjuu lokalnom listu ponovo se obrušio na SDA vijećnike Elvira Purića i Eminu Tufekčić, rekavši da se nisu kandidovali kao paraplegičar, odnosno kao član porodice šehida, tražeći tako alibi za brutalno vrijeđanje i iživljavanje njegove vojske uhljeba i internet botova na društvenim mrežama. Oktobar je sve bliži, a građani Zenice neće zaboraviti vrijeđanje onih koji se bore za svoj grad i koji su za ovu zemlju, kada je bilo najteže, dali najveću žrtvu – zdravlje i život.

SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno