fbpx
Politika

Kasumović najavio prve poteze: referendum za Čelik, porez kladionicama, prekid finansiranja sarajevskog muzeja

Kasumović najavio prve poteze: referendum za Čelik, porez kladionicama, prekid finansiranja sarajevskog muzeja – Gradonačelnik Zenice Kasumović je danas kazao, obračajući se vijećnicima Gradskog vijeća, koji su potpisali danas izjave i primili certifikate, kako će rad vijećnika biti transparentan te da će javnost biti upoznata o tome ko nije glasao za one prijedloge koji bi poboljšali stanje u lokalnoj zajednici.

161111034-9_xxl Naglasio je svim vijećnicima da neće dozvoliti politizaciju u Gradskom vijeću te da će napuštati sjednicu kada god vijećnici budu stavljali interese stranke ispred interesa građana.

“Morate znati da vas nije izabrala stranka, već građani i trebate biti u službi građana”, izjavio je Kasumović.

Prilikom svog obraćanja okupljenim vijećnicima Kasumović je pomenuo ciljeve koje planira realizirati, legalno uklanjanje pasa lutalica sa ulica Zenice, grijanje i NK Čelik.

“Što se tiče problema NK Čelik, ukoliko dugovanja budu 7-8 miliona, a što ćemo znati nakon revizije, uvest ću prvi referendum u Zenici. Svi vole Čelik, koji je simbol Zenice, a kada treba dati 1 KM niko ne da. Ja ću građane Zenice pitati da li će izdvojiti 7-8 miliona, zavisno kolika budu dugovanja, za NK Čelik pa neka se svi izjasne”, dodao je Kasumović, a prenosi portal Klix..

Vijećnike je upoznao i o tome da će oporezovati kladionice, kako je i najavio, te da će sredstva usmjeriti na sport i kulturu. Kasumović je izjavio da je upoznat da Zenica finansira muzej u Sarajevu sa oko 50.000 KM te je najavio da će poništiti tu odluku jer ima većih prioriteta u gradu, gdje je naveo Bosansko narodno pozorište koje već mjesecima nema prozora.

161111034-8_xxl

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem