Politika

Kasumović: Izvojevali smo veliku pobjedu, ali se politikantstvo nastavlja -na narednoj sjednici takse ostalima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kasumović: Izvojevali smo veliku pobjedu, ali se politikantstvo nastavlja -na narednoj sjednici takse ostalima –

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović uspio je odnijeti još jednu političku pobjedu. Pred očima desetina hiljada sugrađana koji su uživo putem tv ekrana mogli pratiti 3. sjednicu Gradskog vijeća uspio je sakupiti dovoljan broj vijećničkih ruku za usvajanje Odluke o izmjenama komunalnih taksi. Njegovo predizborno obećanje da će oporezovati kladionice i tako osigurati neophodna sredstva za finansiranje sportskih klubova, institucija kulture, izgradnju dječijih igrališta…trebalo bi uskoro biti  materijalizovano, saopćeno je iz njegovog Kabineta.

-Kao odlučan i nezavisan čovjek ispunjavam svoja obećanja data građanima koji su mi dali veliki podršku. Iz Zenice se svakodnevno iznose ogromni novci, više od stotinu kladionica ovdje egzistira i red je da dio prihoda ostave i ovom gradu. Moji pravnici dobro su proučili cijeli predmet i jasno je da imamo pravo na ovo. Ove godine imamo dosta izdataka, milionske rate kredita stižu na naplatu, moramo ljudima otvoriti nova radna mjesta, spasiti Čelik koji je sinonim ovog grada, obnoviti zgrade Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i očekujem da ćemo oporezivanjem kladionica u dobroj mjeri popraviti stanje u budžetu, izjavio je za ZenicaBlog Kasumović.

Vijećnici SDA, SDP, SBB i ASDA uspjeli su iz amandmanom iz odluke izbaciti član 5. koji obuhvata telekom i kablovske operatere.

-Na žalost politikanstvo sa Zenicom i upravljanje njom iz centara moći se nastavilo. Žao mi je što vijećnici nisu imali hrabrosti da usvoje i ovaj dio odluke čime bi pomogli veliki broj svojih sugrađana. Za narednu sjednicu pripremit ću da se u odluku da se povećanje komunalnih taksi odnosi i na sve visoko profitabilne grane”, kazao je Fuad Kasumović, koji nam je rekao da je dobio veliki broj čestitki od strane sugrađana ali i građana iz cijele BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno