Ostali sportovi

Karate klub Čelik dobio dva reprezentativca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Jajcu je 21.04.2018.godine održano državno prvenstvo BiH u karateu za djecu, u organizaciji Karate kluba Kumite iz Jajca i KS BiH.

Učešće je uzelo preko 1000 takmičara iz 109 klubova iz čitave države.

Lana Zakić, članica  KK Čelik iz Zenice, osvojila je bronzanu medalju u kategoriji borbe djevojčice 2007g.

Prva tri kola je svoje protivnice uvjerljivo dobila, dok je u polufinalu pri vodstvu 1-0 u zadnjih deset sekundi diskvalifikovana zbog opreme.(rukavice dotrajale), javili su nam iz KK Čelik.

U petoj borbi za bronzu, Lana je slavila rezultatom 2-0. U katama je zaustavljena u trećem kolu.

22.04 2018.godine u sarajevskoj Zetri održano je seniorsko prvenstvo BiH u karateu, a junior KK Čelik, Orlić Sanin, je dokazao svoj kvalitet osvojivši bronzanu medalju u seniorskoj konkurenciji u katama.

Prva tri meča ubjedljivo je slavio rezultatom 5-0, dok je u polufinalu poražen od starog (novog) prvaka države  rezultatom 5-0. U meču za bronzu slavio je rezultatom 5-0.

Sa napred navedenim rezultatima članovi Karate kluba Čelik, Sanin Orlić i Lana Zakić, uzeti su u reprezentaciju BiH i izborili odlazak na balkansko prvenstvo u Beograd 2018. od 26. do 29.04.2018.godine.

Iz Karate kluba Čelik se nadaju da će uspjeti skupiti sredstva za odlazak naših reprezentativaca na prvenstvo Balkana u Beograd.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno