Politika

Kapetanović na skupu u Bukureštu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predsjedavajuća Parlamentarne grupe za populaciju i razvoj Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nermina Kapetanović učestvovat će u radu Regionalnog seminara o ciljevima održivog razvoja za parlamente zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Kako je planirano, na seminaru će se raspravljati o mogućnostima primjene ciljeva održivog razvoja na centralnu i istočnu Evropu, te njihovom daljem unapređenju.

Poseban naglasak biće stavljen na važnu ulogu koju
parlamenti mogu imati u osiguravanju efikasnog provođenja ciljeva održivog razvoja na državnim nivoima. Seminar će dati učesnicima priliku da se proaktivno angažuju na ovim pitanjima, te da predlože konkretne strategije, akcije i preporuke za unapređenje daljeg parlamentarnog angažmana po pitanju ciljeva održivog razvoja.

Ovaj događaj, koji se 15. i. 16. juna ove godine održava u Bukureštu, drugi je u nizu regionalnih seminara koji se održava u zajedničkoj organizaciji Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije i Interparlamentarne unije, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno