Sudske klupe

Kantonalni sud u Zenici potvrdio presudu Općinskog suda u slučaju “Senaid Begić”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalni sud u Zenici potvrdio presudu Općinskog suda u slučaju “Senaid Begić” – Kantonalni sud u Zenici je potvrdio presudu Općinskog suda Zenica iz novembra mjeseca prošle godine, kojom se bivši direktor ZZO ZDK Senaid Begić u roku od 15 dana treba vratiti na posao.

Podsjećamo, Begić koji je izuzetno uspješno u toku četiri godine mandata vodio ZZO ZDK je po isteku mandata umjesto da po osnovu Ugovora o radu bude raspoređen u Stručnoj službi zavoda, od tadašnjeg v.d.direktora Dževada Hamzića dobio, kako se to presudom sudova ispostavilo, nezakonit otkaz. Otkaz je uslijedio dok je Begić bio na bolovanju i to u subotu na neradni dan!?

Umjesto u Zavodu, bivši direktor Begić je slijedećih 19 mjeseci proveo na Birou za zapošljavanje i borbi za pravdu! Tačnije, punih 19 mjeseci trajala je pravna borba i dokazivanje nezakonitosti učinjene od strane tadašnjeg v.d.direktora Dževada Hamzića. Prva presuda Općinskog suda Zenica koja je donesena u novembru 2016.g.nije bila dovoljna ni sadašnjoj direktorici ZZO Mirzeti Subašić da Begića vrati na posao, pa je početkom decembra uložena žalba Kantonalnom sudu Zenica koja je ovih dana dobila svoj konačan epilog: “Žalba ZZO ZDK se odbija kao neosnovana i prvostepena presuda Općinskog suda se prihvata u potpunosti”.

Poslije svega ovoga i potpuno nepotrebnih sudskih procesa ostaje pitanje da li će Dževad Hamzić ili pak Mirzeta Subašić kao odgovorne osobe, snositi ikakvu odgovornost jer šteta u vidu angažovanja advokata, podnošenju tužbi i protivtužbi, žalbi, te presudom obaveznih plaćanja doprinosa, plaća i ostalih troškova koje su zajednički napravili, prelazi iznos od 40.000 KM !? Ovdje se jasno vidi da se radi o politički motivisanom procesu koji će porezne obveznike u ZDK koštati cca.40 000 KM!

Da li će i ko će snositi odgovornost za ovakve postupke u instituciji sa najvećim budžetom u ZDK možda uskoro budemo čitali u rubrici crne hronike!?

Visoko.co.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno