Sudske klupe

Kantonalni sud: imenovana sutkinja

Kantonalni sud u Zenici
Kantonalni sud u Zenici
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalni sud: imenovana sutkinja– Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) danas je na sjednici u Sarajevu donijelo odluke o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Imenovani su: Tatjana Mijatović, na poziciju sudije u Kantonalni sud u Mostaru; Vera Sudar, na poziciju sudije u Kantonalni sud u Mostaru; Nedeljka Mađar-Ramljak, na poziciju sudije u Kantonalni sud u Zenici; Sead Hadžić, na poziciju sudije u Općinski sud u Gradačcu; Tanja Đajić, na poziciju sudije u Općinski sud u Goraždu i Adnan Tulić, na poziciju tužioca u Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1.12. ove godine, saopćeno je iz VSTVBiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno