Politika

Kantonalni odbor A-SDA: Ramo Isak – zašto se na gradilištima u tunelima Vranduk I i Vranduk II ne angažuje više radnika? 

Kantonalni odbor A-SDA: Ramo Isak – zašto se na gradilištima u tunelima Vranduk I i Vranduk II ne angažuje više radnika?  – Skupštinski poslanik, mr. Ramo Isak, na Skupštini Zeničko-dobojskog kantona postavio je poslaničko pitanje zašto se na gradilištima u tunelima Vranduk I i Vranduk II ne angažuje veći broj radnika, kako bi se radovi intenzivirali i skratili rokovi rekonstrukcije tunela?

Svjedoci smo svakodnevnih saobraćajnih zastoja, gužvi, pa i povremenog sobraćajnog kolapsa na ulazima i izlazima u tunele Vranduk I i Vranduk II kod Zenice. Uz pojave da na izvođenju radova ponekad radi svega po nekoliko radnika, te uz poslovičnu saobraćajnu nekulturu vozača i povremeno nesnalaženje ovlaštenih službenih lica pri (ne)regulisanju saobraćaja, sve ovo otežava i usporava saobraćaj i daje veoma ružnu sliku o našem kantonu.

Imajući u vidu da je put M-17 ključna kantonalna, ali i državna saobraćajnica, koja ima i međunarodni značaj, neophodno je da se radovi maksimalno intenziviraju. Jedna od pretpostavki za povećanje efikasnosti radova na tunelima je i veće kvantitativno i kvalitativno angažiranje radnika i neophodne mehanizacije, te veće prisustvo policije na regulisanju saobraćaja u cilju ostvarivanja sigurnosti protoka vozila.

Kantonalni odbor A-SDA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem