Politika

Inicijativa za zbrinjavanje stanovnika romskog naselja u Banlozima

Mr. Ramo Isak, poslanik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, pokrenuo je inicijativu da se stanovnicima iz romskog naselja Banlozi, Zenica, izgradi novi stambeni objekat, a da se postojeće naselje u kojem oni stanuju poruši i da se na tom mjestu proširi poslovna zona Zenice.

Kao što je poznato, pedesetak romskih porodica zeničkog romskog naselja u Banlozima živi u dotrajalim, montažnim barakama, u izuzetno teškim životnim uslovima – bez vode, kanalizacije, javne rasvjete i asfaltiranog puta. Uz prisustvo zmija i glodara ovo su nehigijenski uslovi nedostojni za život čovjeka. I tako, već više od dvije decenije, u ovakvim nehumanim i po zdravlje opasnim uslovima žive stanovnici ovog naselja s neriješenim stambenim pitanjem, a što im onemogućava normalno uključivanje u ostale sfere društvenog života, rada i djelovanja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem