Nogomet

Kantonalna liga ZDK: Odigrano 20. kolo, NK Nemila deklasirala Pobjedu u gostima i došla na korak od prvog mjesta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protekle nedjelje, 21.5.2023.godine, odigrane su utakmice 20.kola u Kantonalnoj ligi Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) u nogometu, sezona 2022/2023.

U 20. kolu domaći su zabilježili tri pobjede, (jedna utakmica sa par forfe 3;0*, nap.a.), gosti dvije pobjede, a jedna utakmica je završena neriješeno.

Vodeća ekipa Nemile deklasirala je u gostima ekipu Pobjede, drugoplasirani Čelični grad je odigrao neriješeno u Šijama kod Napretka, dok je trećeplasirana ekipa, Liješeva, ostvarila vrijednu pobjedu u Zenici protiv domaće Fortune.

Evo rezultata 20.kola (deveto kolo proljetnog dijela sezone)

Tešanjka: Pobjeda – Nemila 0:6

Šije: Napredak – Čelični grad (Steel City) 2:2

Zenica: Fortuna – Liješeva 0:2

Zenica: Borac Tetovo – Zmaj 2:1

Novi Šeher: Novi Šeher – Proleter 4:1

Vareš: Vareš – Sporting* 3:0* (p.f.)

 

U Zenici su odigrane dvije utakmice u isto vrijeme. Na Kamberovića polju, teren „B“ igrali su NK Fortuna – FK Liješeva, a na terenu „A“, FK Borac Tetovo – NK Zmaj.

Sa ove dvije utakmice u Zenici donosimo i foto galeriju.

Na utakmici NK Fortuna – FK Liješeva 0:2 (0:0) vidjeli su dobru i borbenu utakmicu, ali sa dosta žutih kartona (11), zbog nedozvoljeno oštrih startova i prigovora na odluke glavnog sudije Jasmina Kovačevića iz Zenice. Domaći igrači su dobili sedam žutih kartona, kao i njihov glavni trener, Benjamin Kadrić, dok su gosti dobili tri žuta kartona. FK Liješeva je postigla golove u 65′ i 77′ preko Faruka Lemeša za sigurnih 0:2 protiv domaće ekipe Fortuna.

U drugoj utakmici u Zenici, tetovski Borac je pobjedio ekipu Zmaj iz Buzić Mahale sa 2:1 (1:0). Borac je rano došao u vođstvo od 1:0 preko Nasudina Smrike u 4′, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Na 2:0 povećao je Adin Alić u 68′. Gosti su smanjili na 2:1 u 83′ preko Nermana Mušinbegovića, što je bio i konačan rezultat.

Nakon 20.kola prva na tabeli je Nemila sa 54 boda i bilansom od 17 pobjeda, tri remija i bez poraza, gol razlika + 58 (72:14), drugi je Čelični grad-Steel City sa 49, treća Liješeva sa 48 bodova i t.d.

Na začelju je Proleter sa devet bodova. Do kraja prvenstva ostaju još dva kola, a raspored vodećih ekipa je sljedeći:

Nemila gostuje kod ekipe Zmaj i domaćin je ekipi Liješeva. Čelični grad (Steel City) je domaćin Varešu i gostuje Novom Šeheru, dok je ekipa Liješeva domaćin tetovskom Borcu i u posljednjem 22.kolu gostuje kod lidera u Nemili.

Ekipa Nemile nalazi se na korak od osvajanja prvog mjesta i ulazak u viši rang, Drugu ligu FBiH.

Parovi narednog 21.kola

Buzić Mahala: Zmaj – Nemila

Zenica: Čelični grad (Steel City) – Vareš

Visoko: Liješeva – Borac Tetovo

Usora: Proleter – Fortuna

Šije: Napredak – Pobjeda

Zenica: Sporting* – Novi Šeher

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno