Nogomet

Čelik deklasirao Kolinu, po dva gola Međuseljca i Šijerkića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici 28.kola Druge lige FBiH, grupa Centar, danas su u Ustikolini igrali domaći ligaš NK Kolina i zenički ligaš NK Čelik. Utakmica je odigrana na stadionu „Šehidi Koline“ pred oko 150 gledalaca. Susret je završen ubjedljivom pobjedom nogometaša Čelika.

REZULTAT: NK KOLINA – NK ČELIK 0:4 (0:1);

Strijelci za Čelik: Ali Međuseljac u 4′ i 62′, te Mirsad Šijerkić u 73′ i 88′;

Sastavi ekipa

NK ČELIK: Adi Durmo, Davud Arnautović, Harun Vardo (cap), Mahir Mehić, Ali Međuseljac, Emir Karalić, Selim Žuna, Besim Kolić, Eldar Sivac, Edin Durmiš,  Dženan Smajić. (Glavni trener Armin Duvnjak, pomoćni trener Adis Nurković, predstavnik kluba Kemal Islambegović);

Rezerve na klupi NK Čelik: Emel Mlačo (golman), Amar Muslić, Samed Žuna,Tarik Zukić, Muris Behadarević, Mirsad Šijerkić, Bakir Bašić, Tarik Huzbašić, Aner Mujić.

NK KOLINA: Osmanspahić, Karović, Karahodža, Mušović, Džudžević, Bajraktarević, Polovina, Muslić, Junuzović, Čomor, Bašović. (Glavni trener Esad Selimović, predstavnik kluba Adis Dedović);

Nogometaši Čelika su novom pobjedom potvrdili prvo mjesto na tabeli u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar i plasman u baraž za ulazak Prvu ligu FBiH. Ostvarena je ubjedljiva pobjeda od 0:4 u gostima kod ekipe Kolina iz Ustikoline, koja im je u jednom dijelu prvenstva bila glavni rival za prvo mjesto.

Zeničani su danas igrali bez Aladina Isakovića, Fenana Salčinovića, Mahira Karića, i Filipa Arežine i to je bila prilika za druge igrače da se nametnu stručnom štabu.

Jedini pogodak u prvom poluvremenu postigao je Ali Međuseljac na asistenciju Davuda Arnautovića i to već u 4.minuti utakmice. Ovo je bio i rezultat prvog poluvremena, Kolina – Čelik 0:1.

U drugom poluvremenu Zeničani su kontrolisali utakmicu, a dobra igra nagrađena je u 62. minuti kada Ali Međuseljac postiže svoj drugi gol za vodstvo Čelika od 0:2. Nisu se gosti na tome zaustavili, a nakon nekoliko izmjena u gostujućoj ekipi, rezervista Mirsad Šijerkić u 73. minuti pogađa za 0:3 i visoko vodstvo gostiju. Do kraja utakmice Mirsad Šijerkić je u 88. minuti postigao još jedan gol, za visokih 0:4 za goste, što je bio i konačan rezultat meča Kolina-Čelik 0:4.

U narednom 29.kolu NK Čelik gostuje kod ekipe NK Azot iz Vitkovića..

Nakon 28.kola na čelu tabele je Čelik sa 75 bodova, koji je nakon 26.kola, obezbjedio prvo mjesto u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar, druga je visočka Bosna sa 61 bod i t.d.

U posljednjem, 30.kolu nogometaši Čelika će dočekati ekipu Unis na Bilinom polju. Nakon toga slijedi baraž-doigravanje za ulazak u Prvu ligu FBiH.

E.Imamović

Foto sa NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno