Biznis

Kantonalna bolnica Zenica objavila Javni poziv za izbor partnera Javno-privatnog partnerstva “Projekt interventne kardiologije”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalna bolnica Zenica objavila Javni poziv za izbor partnera Javno-privatnog partnerstva “Projekt interventne kardiologije”  – JU Kantonalna bolnica Zenica objavila je Javni poziv za dostavu ponuda u postupku za izbor privatnog partnera i dodjelu ugovora o javno-privatnom partnerstvu za realizaciju projekta “Interventna kardiologija”.

Namjera KBZ-a je da ovim projektom proširi obim javne usluge iz svoje nadležnosti za područje ZDK u cilju poboljšanja kvaliteta života pacijenata koji boluju od kardiovaskularnih bolesti, a naročito da omogući standard “zlatni sat” na području ovog kantona s ciljem smanjenja smrtnosti i invaliditeta pacijenata oboljelih od kardiovaskularnih bolesti.

Projekt će se odvijati u četiri faze. Prva obuhvata ulaganje u zgradu, medicinsku opremu i zaposlene u svrhu 24-satnog prioritetnog pružanja usluga pacijentima iz oblasti interventne kardiologije i gastroenterologije (ERCP), a planirani početak pružanja usluga je prvi kvartal 2020. godine, dok preostale tri faze obuhvataju ulaganje u medicinsku opremu i zaposlene.

Predviđeno je da ugovor o javno-privatnom partnerstvu traje maksimalno 27 godina, počev od dobijanja odobrenja za pružanje zdravstvenih usluga. Pravo učešća na javnom pozivu imaju sva pravna lica koja su registrovana u BiH ili inostranstvu te nemaju statusna ograničenja u pogledu učešća u predmetnom postupku.

Svi ponuđači će imati pravo uvida u dokumentaciju neophodnu za pripremu konačne ponude te posjetu lokaciji predviđenoj za izgradnju Poliklinike. Predmetnu dokumentaciju obuhvata idejni projekt Poliklinike i Geološku studiju lokacije na kojoj će se graditi Poliklinika.

Uvid u dokumentaciju i posjeta lokaciji vršit će se od 1. do 30. septembra/rujna 2018. godine

Tenderska dokumentacija se preuzima elektronskim putem, na osnovu zahtjeva koji se dostavlja na e-mail kontakt osoba određenih u osnovnim informacijama javnog poziva. Rok za dostavu ponuda je 15. oktobra/listopada 2018. godine do 12,00 sati.

Preuzmite tekst javnog poziva.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno