Uncategorized

Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kao i u prethodnom periodu, i u nastavku decembra se nastavlja sa promjenjivim i raznolikim vremenskim prilikama u Bosni i Hercegovini.

Nakon što je početkom mjeseca ponegdje bilo toplo kao nikada do sada od početka instrumentalnih mjerenja u decembru, pred nama je period s temperaturama primjerenim datumu u kalendaru u kojem se nalazimo. Pored osjetno nižih temperatura, očekuje se i snijeg u Bosni a kišu u Hercegovini, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Od posljepodnevnih sati u utorak, 5. decembra, kiša će prvo zahvatiti zapadnu, jugozapadnu Bosnu te područje Hercegovine i do kraja dana se proširiti na ostatak zemlje. U noći sa utorka na srijedu kiša će u Bosni preći u susnježicu i snijeg.

Minimalne temperature zraka varirat će od -3 do 3 stepena Celzijusa u Bosni, na području Hercegovine od 3 do 8 stepeni. Najviše dnevne između 0 i 5 u Bosni do 8 stepeni na jugu zemlje.

Stabilnije vremenske prilike i nešto više temperature zraka izgledne su za dane vikenda (9. i 10. decembar) i početkom naredne sedmice.

Prema rasploživim sinoptičkim materijalima padavine su moguće od četvrtka, 14. decembra.

Jutarnje temperature kretat će se između 0 i 5 stepeni u Bosni do 9 stepeni u Hercegovini. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 6 i 12, u Hercegovini do 14 stepeni, navode iz FHMZBiH u prognozi do 18. decembra.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno