Info

Kakvo na vrijeme očekuje do kraja septembra i početkom oktobra?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon svježijeg i kišovitog vikenda, do kraja mjeseca očekuje se stabilno, umjereno oblačno i djelimično sunčano vrijeme, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

– Iako je kalendarski nastupila jesen, porast dnevne temperature zraka davat će osjećaj produženog ljeta. Istina, temperature neće biti visoke kao protekle sedmice, ali će u većini krajeva biti iznad 20 stepeni – objavljeno je u vremenskoj prognozi koja obuhvata period od 26. septembra do 9. oktobra.

Minimalne temperature zraka varirat će od osam do 13 stepeni u Bosni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najveće dnevne vrijednosti temperatura bit će u rasponu od 20 do 25 stepeni u Bosni, u Hercegovini do 29 stepeni Celzijusa.

U prvoj sedmici oktobra, prognozira se nastavak stabilnih vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. U jutarnjim satima u centralnim područjima moguća je jutarnja magla. Tokom dana umjereno oblačno sa više sunčanih intervala na jugu zemlje.

Jutarnje temperature varirat će između 11 i 16 stepeni u Bosni, do 19 u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 22 i 27 stepeni, do 30 stepeni u Hercegovini.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno

LM