Info

Kako vas varaju automehaničari?

Kako vas varaju automehaničari
Kako vas varaju automehaničari
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako vas varaju automehaničari? – Koliko puta ste čuli da je neki vlasnik automobila prevaren kod automehaničara te da je zbog neadekvatne opreme ili „brzog servisa“ morao masno da plati ponovni popravak vozila? Često na nagovor prijatelja i poznate rečenice: „Idi kod mog majstora, neće te taj kvar doći više od 50 KM“, istu popravku plate duplo više. Elmir Nukić, vlasnik jednog autoservisa iz Sarajeva, kaže da je najčešće problem odlazak u neovlaštene servise, odnosno u lokalne garaže.

– Često nam se dašava da nam mušterije dođu s kvarom i primjedbom od nekog drugog mehaničara koji ih je „zakinuo“ i loše uradio posao, odnosno nije otklonio kvar. Problem su neovlaštene radionice, odnosno garaže, koje nemaju garancije ni servisne knjižice. Na taj način misle da će proći jeftinije, ali neće – objašnjava Nukić. On dodaje da ih obično varaju na cijenama dijelova, da im automobile popravlja nestručno osoblje, koje nema adekvatnu dijagnostiku. Prevareni vozač O raznim primjerima i dogodovštinama kako naivne i laike „deru“ pojedinci mogla bi se napisati knjiga. Jedan od takvih je i priča vozača iz Sarajeva, koji je zbog neznanja nepotrebno platio jedan od vitalnijih dijelova.

– Počeo mi se gasiti automobil – Reanut Megane. Otišao sam kod ovlaštenog mehaničara da vidim u čemu je problem. On mi je kazao da je u pitanju benzinska pumpa, koju hitno moram promijeniti. Platio sam je oko 480 KM, a on ju je naručio „direktno iz Pariza“, jer je bila jedina na internetu koja bi mi brzo došla.

Nakon dva dana, opet mi se vozilo ugasilo. Zvao sam šlep službu, koji su Megane dovukli opet do istog mehaničara, da bi on na kraju rekao da je u pitanju automatika, a ne pumpa! Otkrio je kvar, ali nije htio reći o čemu se radi. Pumpu i moj trošak nije spominjao – ispričao nam je prevareni vozač.

Korisni savjeti

1. Idite kod pouzdanog majstora kojem vjerujete.
2. Ne idite u improvizirane garaže.
3. Ne nasjedajte na naizgled jeftine usluge.
4. Ne kupujte sami maziva ili dijelove.
5. Tražite na uvid stare dijelove i kratki rezime onoga što vam je rađeno na vozilu.

(Faktor)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno