Naše

Kako policija određuje “prioritete”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako policija određuje “prioritete”- Poštovani,  želio bih da napišem par stvari vezano za naš MUP.  Sinoć (subota, 05.03.2016. u 23:00 ) patrola PU Zenica stoji kod HKD (VW Polo) što je sasvim uredno. Međutim, par metara od njih, autobusko stajalište krcato, ne putnicima, već automobilima maloljetnih vozača i alkosa.

Nako zastadoh na par minuta da vidim šta će se desiti, da li će iko od ove dvojice koji tu stoje i zaustavljaju “krntije”, a leđa okreću aVdijima četvorkama, Golfovima peticama, i svim ostalim zatamljenim “napucanijim” automobilima barem usmeno upozoriti na prekršaje koje ću dole nabrojati. Doduše, bilo je očekivati da babine sinove neće zaustavljati poznavajuci našu policiju (saobracajnu), ali nije bilo očekivati da će okrenuti leđa na sljedeće prekršaje (koji se dešavaju par metara od njih kao što napisah):

Parkiranje na trotoaru, parkiranje na autobuskom stajalištu, prelazak preko zelene površine, zaustavljanje u jednoj od traka, ispijanje alkohola na javnom mjestu, turiranje automobilima, a da ne govorim o žmigavcima i tim “manjim” prekršajima.

Ne znam da li se to sada trenutno dešava (23:45) , pa šaljem “dokaz” (doduše lošije kvalitete, halalite) koji potvrđuje sve gore navedeno.
Mislim da bi MUP prije nekih akcija (gdje pronađu u 20 kafića 1 joint) trebao proispitati svoje redove.

Posjetilac ZB



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno