Naše

Foto kritika: divlja deponija na putu za Brce

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto kritika: divlja deponija na putu za Brce – Poštovani, u prilogu vam šaljem fotografije u naselju Donja Gračanica tačnije mjesto Brce, par kilometara udaljeno od grada Zenica. Na fotografijama  se može vidjeti mjesno smetljište koje iz dana u dan postaje sve veće, a povrh toga donosi veliki izvor zaraze. Tokom ljeta se osjeti jak i nesnosan smrad.

Naravno, uzrok ovog smetljišta su sami mještani Brca i Heca koje se nalazi u blizini, a nerijetko se može vidjeti da sa kombijem dođu i sa “strane” neka lica i izbacuju otpad. Iako je prije nekoliko godina u naše naselje, odnosno komplet Donju Gračanicu ušla KP “Alba” Zenica sa svojim kantama i koji uredno dolaze svake srijede ili četvrtka, većina mještana Brca nemaju u ne žele te kante i smeće naravno odvoze na lokalno smetljište.

Ovim putem molim gradsku upravu i preduzeće “Alba” ako ikako mogu da pooštre način upotrebe korištenja njihovih kanti za smeće, da se donese odluka da svako domaćinstvo MORA da posjeduje kantu. Takođe, ovim putem bih isto naglasio, da se na ovom mjestu, tačnije nakon skretanja sa autoputa u mjesto Brce, pa do samog ulaza u naselje,  okupljau lica koja su sklona alkoholisanju i upotrebi NARKOTIČKIH sredsava gdje svako u bilo koje doba na putu ili pored može naći šprice i igle od njihove upotrebe.

Policija u rijetkim slučajevima izvrši obilazak i to u periodu oko 19:00h kada nema nikog, a isti se okupljaju poslije 21h. Molim vas, da će ovom mojom pričom neko pomoći u rješavanju ovog problema. S poštovanjem, stanovnik mjesta Brce.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno