Politika

Kako je “nestalo” 2.480 listića iz glasačkih kutija za Gradsko vijeće Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako je “nestalo” 2.480 listića iz glasačkih kutija za Gradsko vijeće Zenica – Čak 2.480 listića za Gradsko vijeće Zenice nije uvršteno u posljednje objavljene rezultate. To pokazuje izvještaj Centralne izborne komisije, objavljen na službenim stranicama.

Naime, prema podacima od četvrtka prijepodne, prebrojano je i uvršteno 48.201 listića za gradonačelnika, uključujući ispravne i nevažeće na bilo koji način, pa i prazne ubačene listiće. Istovremeno 45.721 listić su sa istog broja birališta uvršteni za Gradsko vijeće.

Poznato je da su građani na biralištima dobili po dva listića, jedan za gradonačelnika i jedan za vijeće, te su uz prisustvo člana Biračkog odbora morali ubaciti jedan po jedan, dakle oba. Čak i da se dogodilo da je neko prošvercovao listić vani, prosto je nemoguće da je taj broj čak 2.480! Gdje “nestalo” toliko listića ne zna ni Nihad Pašalić, predsjednik Gradske izborne komisije, koji nas jue rekao da “je očekivao da će ga to neko još ranije pitati”.

-Evidentan je nesklad, ali sve je uneseno na osnovu izvještaja s terena, rekao je. Ranije, Snaga Centra i druge stranke, te nevladine organizacije JAVNO I NAGLAS su prigovorili GIK-u zbog niza grešaka i nelogičnosti u posljednjem izbornom procesu. Nije poznato kako će se doći do odgovora gdje došlo do nesklada, te još teže – ko je kriv.

Obzirom da je dan nakon izbora ovaj nesklad glasio “manjak oko 1.400 listića”, do kraja prebrojavanja očigledno je da će taj broj biti još veći.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno