Info

Kako će se odvijati nastava na fakultetima u FBiH: Neko online, neko tradicionalno

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako će se odvijati nastava na fakultetima u FBiH: Neko online, neko tradicionalno – Početak nastave na fakultetima u Federaciji BiH u novoj školskoj godini odvijat će se online, saznaje Klix.ba. Praktična nastava bit će održavana tradicionalno, ali pod određenim uslovima.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju univerzitetima će biti preporučeno da proces nastave u novoj školskoj godinu započne online, onako kako je i završena protekla školska godina.

Također će biti preporučeno da se praktična nastava odvija redovno na fakultetima, ali uz poštivanje svih epidemioloških mjera i u manjim grupama (npr. do 15 studenata) kako bi se spriječilo veće okupljanje i širenje koronavirusa.

Trenutno se razmatra i opcija da se ispiti održavaju tradicionalno, na fakultetima, ukoliko to budu dozvoljavali uslovi, uz naglasak na poštivanje svih mjera kriznog štaba poput manjih grupa, nošenja maski, redovno provjetravanje i dezinfkecija prostorija i sl.

Kao i za osnovne i srednje škole situacija će se preispitivati svakih 14 dana i u skladu sa epidemiološkom situacijom donositi nove odluke i preporuke.

Ovo će biti preporuke Federalnog kriznog štaba na sutrašnjem sastanku u Konjicu kojem će prisustvovati svi kantonalni ministri obrazovanja.

Podsjetimo, Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva najavio je kako je moguće da će doći do odgađanja početka nove školske godine za 15 dana usljed nestabilne epidemiološke situacije, što znači da bi nastava počela 15. septembra.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno