Info

Detaljnije, šarenije i korisnije karte u Google Mapsu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Detaljnije, šarenije i korisnije karte u Google Mapsu – Google je nadogradio svoj kartografski servis koji sada daje bolji pregled reljefa, vegetacije i drugih korisnih podataka o konfiguraciji tla, te više detalja u gradskim sredinama.

Iz Googlea su objavili kako je u tijeku nadogradnja kartografskog servisa Google Maps, s naglaskom na vizualno poboljšanje prikaza i pružanje više detaljnijih informacija o pregledavanim područjima. Koristeći satelitske snimke koje pokrivaju preko 98% naseljenih područja svijeta, Google je za novi prikaz svojih mapa prilagodio izgled i boje. Po novome, kada uključite shematski prikaz mapa, na njima će biti detaljnije istaknute prirodne karakteristike – šume, plaže, jezera, snježni vrhovi planina i slično, koji su se inače mogli vidjeti tek na prikazu satelitskih snimki.

Za ilustraciju ovih promjena Google je, zanimljivo, među ostalim iskoristio i prikaz hrvatskog srednjeg i južnog Jadrana. Na usporedbi se vidi kako je na novom obliku Google Mapsa bolje istaknuta, primjerice, pošumljenost Brača ili Pelješca, te da se može odmah vidjeti gdje su na Hvaru prisutne pješčane plaže.

Detalji, detalji…

Promjene nabolje zahvatit će i prikaz gradskih sredina. Kada se malo više zumira na gradske ulice, karte će uskoro početi prikazivati i detalje kao što su pješački prijelazi, tačniji oblik i širina ulica, trotoari, te pješački otoci – sve to do sada nije bilo vidljivo, ili se moglo tek razaznati na satelitskim fotografijama.

Prvi gradovi koji će dobiti ovakav poboljšani prikaz su London, New York i San Francisco, a plan je Googlea s vremenom proširiti iste funkcionalnosti na veći broj gradova.

bug.hr


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno