Ostali sportovi

Kadetkinje odbojkaškog kluba „Čelik-R“ pobjednice regionalnog turnira u Zenici za prvaka FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kadetkinje odbojkaškog kluba „Čelik-R“ pobjednice regionalnog turnira u Zenici za prvaka FBiH -Protekle subote, 16.1.2021.godine, u sali Prve gimnazije u Zenici održan je regionalni turnir u odbojci za kadetkinje za prvaka FBiH, grupa A4.

Domaćin ovog regionalnog turnira za kadetkinje bila je Odbojkaška akademija “Block Out” iz Zenice.

Osim Odbojkaškog kluba Block Out Zenica na regionalnom prvenstvu FBiH u odbojci za kadetkinje učestvovali su OK ČELIK – R Zenica, OK BUŽIM Bužim i OK JAJCE – NANSEN Jajce.

Najuspješnija ekipa i pobjednica turnira bila je ekipa OK “Čelik-R” sa tri pobjede i bez izgubljenog seta, drugo mjesto osvojila je ekipa domaćina “Block Out” sa dvije pobjede (Bužim i Jajce-Nansen), dok je treće mjesto zauzela ekipa Jajce-Nansen sa pobjedom u meču protiv Bužima. Bez pobjede, takmičenje su završile kadetkinje iz Bužima.

Pobjednik ovog turnira u Zenici, OK Čelik-R, stekao je pravo nastupa na završnom turniru Odbojkaškog saveza Federacije BiH za titulu prvaka FBiH u kadetskoj konkurenciji.

Povodom ovog uspjeha kadetkinja OK Čelik-R na oficijelnoj facebook stranici kluba su objavili:

-U tri utakmice i bez ijednog izgubljenog seta smo osvojili maksimalnih 9 bodova. Ispoštovali smo svaki dogovor, bili maksimalno fokusirani i borbeni i uspjeli u našem naumu a to je biti prvak i plasirati se na federalnu završnicu. Dvorana Prve gimnazije je svjedočila nevjerovatnoj navijačkoj atmosferi, odličnoj odbojci, mnoštvu odličnih poena i na kraju velikom slavlju naših odbojkašica.

Naša ekipa: Bošnjak Ena (2007.), Suljaković Elma (2008.), Hodžić Hana (2005.), Hodžić Iman (2005.), Pavešić Ivona (2006.), Bajramović Džejla (2006.),Valjevac Lejla (2008.), Bašić Ervina (2004.), Behram Amani (2006.), Sivac Nejla (2005.), Spahić Ajna (2006.), Sarajlić Sara (2009.), Delić Iman (2008.), Pašanbegović Džena (2005.), Omerdić Sajra (2004.), Sarajlić Irma (2005.), Đidić Emina (2005.), Grahić Arnela (2005.). Ove djevojke su se takmičile u konkurenciji 2004.godišta. Sada pogledajte godišta naših odbojkašica. To dovoljno govori o kvalitetu koji posjedujemo i sa kojim radimo. Našim djevojkama i trenerima čestitamo! -, kažu ponosno iz OK Čelik-R.

E.Imamović

Foto OK Čelik-R



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno