Nogomet

Kadeti NK Čelik prvaci Omladinske lige BiH!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kadeti NK Čelik danas su u Tomislavgradu odigrali finalnu utakmicu završnice za prvaka Omladinske lige BiH. Pobjedu u ovoj finalnoj utakmici izborili su kadeti Čelika i tako su postali prvaci Omladinske lige BiH za sezonu 2021/2022.

REZULTAT: NK ČELIK – FK TEKSTILAC DERVENTA 3:1 (1:0);

Strijelci golova za kadete Čelika bili su Benjamin Ahmetspahić u 7′ iz jedanaesterca, Nedim Smajlović u 55′ i Emrah Bradarić u 87′, dok je jedini gol za Tekstilac postigao Predrag Lejić u 82′.

Crveni kartoni: Mirza Škaljo (Čelik) i Srđan Bašić (Tekstilac) u 38′.

Sastav kadeta Čelika:

Imran Zilić, Amar Sivac, Emrah Palačkić, Hanan Baručija, Benjamin Ahmetspahić, Amer Hodžić (cap), Hanan Zahirović, Mirza Škaljo, Haris Numanović, Vedad Spahić, Nedim Smajlović;

Na klupi kadeta Čelika bili su: Adem Salkić, Faris Husaković, Dorijan Ramljak, Emir Murtić, Enis Šabić, Emrah Bradarić, Mahdi-Din Alagić, Vildan Kasap; (Glavni trener Izudin Kamberović, predstavnik kluba Ivo Jelović);

Kadeti Čelika poveli su sa 1:0 u 7′ iz jedanaesterca preko svog najboljeg strijelca, Benjamina Ahmetspahića i to je bio rezultat prvog poluvremena. Na 2:0 povećao je Nedim Smajlović u 55′. Fudbaleri Tekstilca su zaprijetili u 82′, smanjivši vođstvo Čelika na 2:1. Sve dileme oko pobjednika riješio je rezervista Emrah Bradarić u 87′, postigavši treći gol za Čelik i vođstvo od 3:1, što se ispostavilo kao konačan rezultat ove finalne utakmice. Inače, Emrah Bradarić je ušao u igru u 75′ umjesto Emraha Palačkića.

Ovom velikom pobjedom kadeti Čelika su zasluženo postali prvaci kadetske lige BiH za sezonu 2021/2022.

-Benjamin Ahmetspahić je dobio nagradu za najboljeg igrača, dok je golman Imran Zilić dobio nagradu za najboljeg golmana -, saopštili su iz NK Čelik.

Inače, kadeti Čelika su osvojili i prvo mjestu u ligaškom dijelu takmičenja u grupi Centar 2, zatim su pobjedili za prvaka grupe Centar ekipu Famosa u gostima sa 0:1 i juče, 16.6. u polufinalu završnice ekipu HNK Tomislav sa 4:2 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, u regularnom dijelu bilo je 1:1.

-Još jednom čestitamo našim kadetima i treneru Izudinu Kamberoviću, koji je s ovom generacijom napravio izuzetne rezultate. Bravo svima, bravo Čelični momci! –kaže se u objavi na oficijelnoj stranici NK Čelik.

Na završnom turniru u Tomislavgradu učestvovali su prvaci Omladinskih liga Jug, Centar, Sjever i Zapad, a to su bili: HNK TOMISLAV, NK ČELIK Zenica, FK KOZARA Gradiška i FK TEKSTILAC Derventa.

U utakmici za treće mjestu FK Kozara iz Gradiške je pobjedila domaćina završnice, HNK Tomislav sa 4:1.

Čestitke kadetima NK Čelik, na čelu sa trenerom Izudinom Kamberovićem i od sportske redakcije Zenicabloga!

E.Imamović

Foto sa NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno