Nogomet

Čelik pred duel protiv Veleža dogovorio dolazak sjajnog napadača

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika u nedjelju će na stadionu Bilino polje u okviru obilježavanja 77. rođendana kluba ugostiti aktuelnog osvajača Kupa BiH i starog rivala ekipu Veleža iz Mostara. Duel starih rivala sigurno će privući veliku pažnju navijača, iako je riječ o prijateljskom meču.

Zeničani su prošle sedmice na press konferenciji najavili da naredne sezone idu na osvajanje prvog mjesta, odnosno ulaska u viši rang takmičenja. Kostur ekipe crno-crvenih će ostati i u narednoj sezoni, a klub je već krenuo u potragu za nekoliko pojačanja, koji će podići razinu igre kluba na veći nivo.

Prvo pojačanje Čelika za narednu sezonu bit će korpulentni napadač Mirsad Šijerkić. Ovaj 27-godišnji nogometaš prošle je sezone u dresu Krivaje iz Zavidovića postigao 31 gol, te završio kao drugi strijelac lige, a zanimljivo da je jednu od svojih najboljih partija pružio upravo protiv Čelika na Bilinom polju, kada su gosti iza Zavidovića zahvaljujući Šijerkiću otkinuli bod domaćinu, bilo je 2:2 u tom meču.

Šijerkić je napadač koji će u napadu zamijeniti Mahmutovića, koji će se protiv Veleža u nedjelju oprostiti od aktivnog bavljenja nogometom. Zanimljivo da je ovaj nogometaš iz Zavidovića, prije devet godina nosio već crno-crveni dres, ali u juniorskoj konkurenciji. Sigurno je da će ovaj napadač uz Kolića, Međuseljca, Karalića i Durmiša predstavljati veliku opasnost za sve protivnike u narednoj sezoni.

Osim Šijerkića, klub će angažovati još dva pojačanja, te zaključiti prelazni rok i krenuti s pripremama za narednu sezonu, kada žele izboriti ulazak u 1.ligu FBiH.

Autor: D.Kurbegović/sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno