Nogomet

Kadeti BiH uvjerljivo savladali Bjelorusiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Etno selu Stanišići Bjelorusiju sa 3:1, u susretu trećeg kola grupe 8 elitnog kruga kvalifikacija za EURO 2024.

Bjelorusija dolazi do prednosti u 7′. Nakon kornera sa desne strane, lopta dolazi do Stanislaua Kazmerchuka koji precizno šutira sa desetak metara i pogađa donji desni ugao golmana Aldina Alete.

Izjednačenje izabranicima Admira Raščića donosi Ivan Kraljević u 52′ odličnim udarcem sa oko 25 metara od protivničkog gola. U 59′ Daniel Voloski zaustavlja prekršajem u šesnaestercu Džana Kiridžića, te je dosuđen penal za bh. tim koji u pogodak pretvara Kerim Alajbegović.

Nastavili su naši reprezentativci da imaju terensku inicijativu i stvaraju šanse, ali se rezultat nije mijenjao sve do 89′ kad Amel Ćorić šalje loptu na lijevu stranu za Alajbegovića, a ovaj postiže svoj drugi gol na utakmici za konačnih 3:1.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Aldin Aleta, Ivan Kraljević (90. Sergej Simić), Džan Kiridžić, Amel Avdić, Petar Đukanović, Malik Kolić (90. Afan Fočo), Admir Gojak, Nino Hodžić, Siniša Ristić (66. Benjamin Džanović), Kerim Alajbegović, Antonio Arapović (70. Amel Ćorić).

U drugom susretu grupe Poljska je pobijedila Češku rezultatom 2:1.

Poljska je kvalifikacije završila na prvom mjestu u grupi sa 6 bodova, koliko je osvojila i drugoplasirana Češka. Bosna i Hercegovina na trećem i Bjelorusija na četvrtom mjestu su osvojile po 3 boda.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno