Nogomet

Juniorska reprezentacija BiH preokretom savladala Crnu Goru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U susretu trećeg kola grupe 3 elitne runde kvalifikacija za EURO 2024 U19 reprezetacija Bosne i Hercegovine igra protiv U19 reprezentacije Crne Gore. BiH je u drugom poluvremenu nadoknadila zaostatak od 2:0 i do kraja stigla do potpunog preokreta te slavila rezultatom 2:3.

Nakon prva dva kola selekcija koju sa klupe predvodi Dubravko Orlović na svom kontu je imala jedan bod i dok su domaći Crnogorci imali tri boda zahvaljujući pobjedi koju su ostvarili u susretu protiv Izraela.

U19 reprezentacija Crne Gore je u susret protiv naših mladih nada ušla u sljedećem sastavu: B. Krijestarac, M. Roganović, L. Lečić, B. Tomašević, L. Maraš, S. Radojević, A. Bulatović, N. Medojević, M. Perović, V. Adžić i B. Mrvaljević.

Za juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine od prve minute ovog susreta zaigrali su: A. Šutković, S. Mustafić, A. Duraković, K. Muharemović, M. Zrnić, Dž. Puce, N. Kovač, M. Hamzić, P. Samardžija, M. Bejdić i H. Ljukovac.

Domaćin je već u 10. minuti susreta došao do prednosti, strijelac vodećeg gola bio je Marko Perović igrač ekipe Jezero, asistenciju je upisao Vasilije Adžić fudbaler prvoplasirane ekipe crnogorskog prvenstva, Budućnosti iz Podgorice.

U želji da promijeni nešto na terenu selektor Orlović je u ranoj fazi utakmice tačnije 34. minuti izvršio dvostruku izmjenu, u igru su ušli igrač Osijeka Amar Zahirović i igrač Zrinjskog Marko Kozina, a teren su napustili Hamza Ljukovac igrač Basaksehira, te Marsel Zrnić koji nastupa za drugu ekipu Diosgyora.

Do kraja prvog poluvremena domaćin je postigao još jedan gol, Balša Mrvaljević je postigao drugi gol za domaćina, a drugu asistenciju upisao je Adžić.

Na početku drugog poluvremena selektor Bosne i Hercegovine napravio je još dvije izmjene, David Čamber koji nastupa za U19 ekipu Rijeke i Ajdin Beganović junior Slobode su ušli u igru umjesto Petra Samardžije igrača BSK Banja Luka i Dženana Pucea igrača Veleža.

Gol za Bosnu i Hercegovinu postigao je u 52. minuti rezervista Amar Zahirović, sedamnaest minuta kasnije, Bosna i Hercegovina se potpuno vraća u igru. Izjednačujući gol u 69. minuti postigao je defanzivac Kenan Muharemović koji klupski fudbal igra u Austriji.

Priliku za igru u 72. minuti dobio je Stefan Marčetić igrač Borca, a u igru je ušao umjesto igrača Čelika Muamera Hamzića.

Do potpunog preokreta BiH je stigla u 80. minuti kada je Zahirović postigao svoj drugi gol.

Ovom pobjedom reprezentacija BiH stigla je do druge pozicije u grupi.

Grupa 3 elitne runde kvalifikacija za EURO 2024
U19 Crna Gora – U19 Bosna i Hercegovina 2:3 (M. Perović 10’, B. Mrvaljević 45’, A. Zahirović 52’, 80’, K. Muharemović 69’)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno