Košarka

Kadeti BIH bolji od Njemačke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je prvu pobjedu na turniru u Turskoj. Izabranici Emira Halimića su porazili reprezentaciju Njemačke i to rezultatom 60:52.  Naši kadeti su tako na sjajan način otvorili vrlo jak turnir na kojem učestvuju najbolje reprezentacije Evrope.

Prvu četvrtinu naši kadeti dobili su rezultatom 22:8 i već tada nagovijestili da će odigrati odličnu utakmicu. Sa dobrom igrom su nastavili i u drugoj četvrtini. Nakon prvog poluvremena rezultat je glasio 34:19. Treću četvrtinu su završili prednošću rezultatom 49:38. Imali su malu krizu u zadnjoj četvrtini i Njemačka je smanjila na jednocifren zaostatak.  Ipak, Musa i Sikiraš su nas uveli u mirniju završnicu i na kraju do trijumfa.

Džanan Musa je ubacio 24 poena, imao 9 skokova, dok je Njegoš Sikiraš ostvario double-double učinak (14 poena i 12 skokova). Sani Čampara je ubacio 8 poena, dok je Emir Čerkezović dodao 7 poena i 6 skokova. Na drugoj strani najbolji je bio Thorben Doding sa 9 poena.  Već sutra naše Zmajeve očekuje druga utakmica na turniru kada igramo protiv Srbije.
Sastavi ekipa:
Bosna i Hercegovina: Kovačević, Stojšić, Bačvić, Sabljić, Burko, Kočić 1, Sikiraš 14 (12 skokova), Čerkezović 7 (6 skokova), Čampara 8, Musa 26 (9 skokova, 4 asistencije), Mirković 4 (10 skokova), Ovčina.
Njemačka: Doding 9, Weidermann 4, Pons, Wendler 3, Buck 2, Bonga 1, Meister 2, Seric 2, Herkanhoff 7 (12 skokova), Aichele 8, Zarban 6, Pinchuk 8.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno