Zenica

Justicijska lenta sudiji Adnanu Baručiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predsjednica Općinskog suda u Zenici Dijana Ajanović jučer je na svečanosti u holu ovog suda uručila justicijsku lentu, najveće priznanje koje dodjeljuje ovaj sud, sudiji Adnanu Baručiji, za rezultate postignute u protekloj i ovoj godini. Svečanost je upriličena povodom sedamdeset godina postojanja suda, a osim najboljem, priznanja su uručena još nekolicini uposlenika i saradnika suda.

Sudiju Baručiju je predsjednica, prema postignutim razultatima, nazvala “udarnikom” među sudijama, a u ovom kolektivu je on već osmu godinu. Baručija je istakao da je priznanje koje je dobio sigurno rezultat rada cijelog tima ljudi i kolegijalne atmosfere u sudu.

Za poseban doprinos radu suda priznanje su dobili zaposlenici Suda Amra Pojskić, Razija Kurbegović – trebo, Aida Begagić, Nermana Madžo, Sabina Mustajbašić i Enes Karan.

Kako je istakla u svom govoru predsjednica Ajanović, ovaj sud je 2014. okončao sa 64.000 urađenih predmeta, a u pet mjeseci ove godine završeno je 28.000 predmeta, gotovo polovina planirana u ovoj godini.

– Kolektivna norma suda je 147 posto, dakle prebačaj gotovo za polovinu, a “kvalitet” presuda (broj potvrđenih nakon žalbi) više od 99 posto, istakla je Ajanović.

Zahvalnice su dobili i Služba za inspekcijske poslove Grada Zenice, predstavnik policijske stanice Crkvice Zenica Dragan Božić, te sudski vještaci diplomirani inžinjer mašinstva Rifet Seferović i profesor pedagogije i psihologije Zlatko Dugančić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno