Zenica

Delegacija vjerskih zajednica kod premijera

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ddelegacija vjerskih zajednica iz Zenice predvođena muftijom zeničkim mr. Ejub ef. Dautovićem posjetila je premijera ZE-DO kantona gosp. Miralema Galijaševića.

Delegaciju vjerskih zajednica, koju su pored muftije činili: Jakub ef. Salkica, glavni imam MIZ Zenica, fra Zdravko Anđić, župnik Župe sv. Ilija Prorok Zenica, dr. don Anto Ledić, direktor KŠC Zenica i predsjedavajući OMS, jerej Marko Maleš, paroh Druge zeničke parohije, gosp. Josip Udiljak, predsjednik Jevrejske zajednice u Zenici, gosp. Kenan Hodžić, sekretar OMS Zenica i gosp. Edin Kavazović, sekretar Muftijstva zeničkog primio je premijer ZE-DO kantona sa saradnicima, Andrejom Kajićem, ministrom finansija i Goranom Bulajićem, ministrom za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline.

Muftija zenički u ime predstavnika vjerskih zajednica čestitao je premijeru i njegovim saradnicima imenovanje vlade ZE-DO kantona, uz želje za uspješnim radom, a posjeta navedene delegacije Zeničko-dobojskom kantonu, između ostaloga, imala je za cilj upoznavanje premijera i njegovih saradnika o stanju vjerskih zajednica na području ZE-DO kantona.

Također, na sastanku se razgovaralo o pomoći ZE-DO kantona u rješavanju pitanja vjerskih zajednica, te o obilježavanju 130 godina Srpske pravoslavne crkve u Zenici. Premijer i njegovi saradnici iskazali su spremnost da se zahtjevi vjerskih zajednica riješe u skladu sa trenutnim mogućnostima.

Rijaset.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno