Info

Jupić: Broj zaraženih koronavirusom raste i u ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničko-dobojski kanton posljednjih dana također bilježi blagi porast broja zaraženih koronavirusom, ali infekcija Covid-19 trenutno i dalje ne predstavlja posebno opterećenje za zdravstveni sistem – kazao je u izjavi za Fenu resorni ministar zdravstva tog kantona Adnan Jupić.

On napominje kako su zadnji put imali evidentirane 63 zaražene osobe, ali da je ta brojka u međuvremenu porasla te je sada nešto veća.

-Činjenica je da brojke rastu, ali ćemo tačne podatke imati na sjednici Kriznog štaba ZDK koja će biti održana u srijedu. Krizni štab zasjeda i prati situaciju pa ćemo u skladu s tim poduzimati i naše mjere, ali je dobra stvar što se ne radi o teškim kliničkim slikama koje bi zahtijevale i hospitalizaciju – napominje Jupić.

Unazad mjesec dana, u dvije bolnice u tom kantonu, Općoj bolnici Tešanj i Kantonalnoj bolnici Zenica, sedmično je u prosjeku na dnevnom nivou bilo zbrinuto do pet pacijenata.

-Dolaskom jeseni očekujemo da će doći i do osjetnog pogoršanja epidemiološke situacije, ali mi se nadamo da ćemo, kao i u februaru ove godine, imati mali broj hospitaliziranih.

Tada smo imali veliki broj zaraženih, ali nije bilo puno hospitaliziranih. U svakom slučaju, zdravstveni sektor u našem kantonu spremno će dočekati eventualno pogoršanje situacije – najavljuje Jupić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno