Nogomet

Juniorski Kup BIH: Remi Čelika i Radnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

JUNIORSKI KUP BIH  – 1.UTAKMICA ČETVRTFINALA. NK ČELIK – FK RADNIK (BIJELJINA) 1:1 – Na “B” terenu na Kamberovićima u Zenici (teren sa umjetnom travom), danas 11.03.2015.god. igrana je prva utakmica četvrtfinala juniorskog KUP-a BiH između juniora NK Čelik i njihovih vršnjaka, FK Radnik iz Bijeljine. Završeno je neriješenim rezultatom. REZULTAT: NK ČELIK – FK RADNIK 1:1 (1:1); Strijelac za Čelik: Anes Čolić u 20.minuti. Gosti su svoj gol postigli u 44.minuti utakmice.

Početni sastav juniora Čelika: Aid Vehabović, Herić, Anes Duraković, Anes Čolić, Aletić, Tarik Adilović, Šabanović, Petar Komšić, Heco, Softić, Mehić. (Trener Sabahudin Bujak);

Utakmica je igrana pred 50-ak gledalaca, po oblačnom vremenu (+10*C). Domaći su imali više od igre, ali nisu iskoristili terensku nadmoćnost i šanse, što su gosti znalački kaznili i nakon jedne greške u odbrani domaćih izjednačili rezultat na 1:1 u 44. minuti prvog poluvremena. U drugom poluvremenu gosti su znalački čuvali povoljan rezultat iz prvog poluvremena. Ovaj rezultat daje omladincima Radnika više šansi za prolazak u polufinale Kupa BiH. Revanš se igra u Bijeljini 18.marta 2015.godine u 15,30 sati.
U prošlogodišnjem Kupu igrali su takođe isti protivnici kao i ove godine. Uspješniji su bili Zeničani i eliminisali su Radnik u četvrtfinalu. Nakon 0:0 u Bijeljini, u Zenici su omladinci Čelik bili bolji i pobjedili sa 2:1, te se plasirali u polufinale Kupa BiH.

E. Imamović za Zenicablog

celbijkp02



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno