Nogomet

Juniori NK Čelik bolji od NK Ilijaš i u revanš utakmici doigravanja za završnicu za prvaka OL BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Juniori NK Čelik bolji od NK Ilijaš i u revanš utakmici doigravanja za završnicu za prvaka OL BiH- U revanš utakmici doigravanja za prvaka Omladinske lige (OL) BiH-Centar u Župči su danas, 13.6.2021.godine, igrali juniori NK Ilijaš i njihovi vršnjaci iz NK Čelik iz Zenice. Meč je odigran na stadionu Bosanskih šehida u Župči. Pobjedu u ovoj revanš utakmici ostvarili su juniori NK Čelik iz Zenice.

Rezultat: NK Ilijaš – NK Čelik 1:2 (0:0);

Strijelac golova za juniore Čelika bio je Adnan Mašić u 62′ i 90 +1′, dok je gol za Ilijaš postigao Haris Hajdarević u 81.minuti.

Sudije su bili: glavni sudija Antonio Tomić (Kreševo), pomoćnici, A1 Ernad Korman (Bugojno), A2 Ekrem Šišić (Busovača), a delegat je bio Haris Baković (Sarajevo).

Sastavi ekipa:

NK Čelik: Adi Durmo (cap), Tarik Kovač, Davud Arnautović, Samed Žuna, Ali Međuseljac, Adnan Mašić, Nedžib Sibalo, Asmer Bahtić, Faruk Piljug, Imran Džaferović, Ervin Pašalić;

(Glavni trener Armin Duvnjak, predstavnik kluba Ivo Jelović);

Na klupi za rezerve Čelika bili su: Elmedin Jašarević (golman), Fahrudin Kuduz, Davud Jašarević, Damir Oruč, Muris Behadarević, Selmir Kovač, Edin Durmiš, Edi Užičanin, Hamza Karabegović;

NK Ilijaš: Kadrić (cap), Hajdarević, Beširević, Buljubašić, Hodžić, Rožajac, Sejdić, Bulbul, Terović, Talović, Hodžić, Bajrić. (Trener Kenan Buza);

Juniori NK Čelik i u revanš utakmici su pobjedili ekipu NK Ilijaš, nakon što su u protekli četvrtak bili bolji u Zenici od Ilijaša sa 2:0. Prvo poluvrijeme je završeno bez golova, 0:0. Čelik je poveo sa 0:1 u 62′ preko Adnana Mašića, koji je bio koban za Ilijaš i na utakmici u Zenici, jer je i tada postigao prvi gol za Čelik.

Domaćini u ovom meču su uspjeli izjednačiti na 1:1 u 81′ preko Harisa Hajdarevića i ovo je bio jedini pogodak koji je postigao Ilijaš u ovom dvomeču sa Čelikom. Pobjedu za juniore Čelika, svojim drugim golom u ovom susretu, donio je Adnan Mašić u 90+1′ za konačnih 1:2 za Čelik.

Ovim pobjedama nad Ilijašom juniori Čelika su se plasirali na završnicu omladinske lige BiH, gdje će se četiri ekipe boriti za jedno mjesto koje vodi u Premijer ligu BiH za juniore.

Inače, juniori Čelika su bili ubjedljivo prvi na tabeli nakon 34.kola u grupi „Centar 2“ sa 81 bod, gol razlika 139:19, bilans 26/3/1, a drugi je bio Romari iz Rijeke-Vitez sa 65 bodova.

E.Imamović

Foto sa NK Ilijaš



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno