Nogomet

Juniori Čelika poraženi u finalu, Tuzla City pobjednik završnice Omladinske lige FBiH za juniore

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda, 19. i 20.6.2021.godine, FK Tuzla City bio je domaćin završnice juniorskog  prvenstva FBiH na stadionu “Bare” u Siminom Hanu. Na završnici su učestvovale četiri ekipe i to: NK Čelik, FK Tuzla City, HNK Tomislav i FK Krajina iz Cazina, tj. prvaci grupa FBiH, Centar, Sjever, Jug i Zapad. U polufinalu su igrali HNK Tomislav – FK Tuzla City 0:2 i NK Čelik – FK Krajina 2:0 (strijelci za NK Čelik bili su Adnan Mašić u 8′ i Asmer Bahtić u 40′).

 U finalu su igrali domaćin završnice, FK Tuzla City i zenički NK Čelik, a pobjedu je ostvarila ekipa FK Tuzla City rezultatom 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Kenan Pašić u 8.minuti. Prema delegatskom izvještaju, u posljednjih sedam minuta utakmice, crvene kartone u ekipi Čelika dobili su golman i kapiten Adi Durmo, rezervista Hamza Karabegović, a drugi žuti – crveni karton dobio je i Amar Muračević. Inače, juniori Čelika su bili ubjedljivo prvi na tabeli nakon 34.kola FBiH u grupi „Centar 2“ sa 81 bod, gol razlika 139:19, bilans 26/3/1, a drugi je bio Romari iz Rijeke-Vitez sa 65 bodova.

Sastav juniorske ekipe NK Čelik u finalu: Adi Durmo (cap), Tarik Kovač, Davud Arnautović, Amar Muračević, Ali Međuseljac, Adnan Mašić, Nedžib Sibalo, Asmer Bahtić, Faruk Piljug, Edin Durmiš, Ervin Pašalić. (Glavni trener Armin Duvnjak, pom. trener Adis Nurković, predstavnik kluba Ivo Jelović). Na klupi Čelika bili: Elmedin Jašarević (golman), Ismet Gračić, Almin Najetović, Fahrudin Kuduz, Davud Jašarević, Damir Oruč, Muris Behadarević, Edi Užičanin, Hamza Karabegović.

 Poražene ekipe iz polufinala, HNK Tomislav i FK Krajina Cazin igrali su duel za treće mjesto. Pobjedila je ekipa HNK Tomislav, rezultatom 6:0 i tako osvojila treće mjesto na ovom završnom turniru. Ovom pobjedom u finalu, juniori FK Tuzla Cityja su osvojili titulu prvaka Omladinske lige FBiH za juniore i izborili plasman u Premijer omladinsku ligu BiH.

E.Imamović; Foto sa turnira

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno